Supertalangens nya drömlön i NHL – ger tillbaka till föräldrarna.

Den finska supertalangen Patrik Laine skrev under söndagskvällen på sitt treåriga rookieavtal med Winnipeg Jets, som innebär att 18-åringen kommer att inkassera en lön på omkring 3,2 miljoner kronor per säsong, enligt finska Yle.
– Det är rätt otroligt att skriva under mitt första NHL-kontrakt. Jag har alltid velat göra det och nu är det gjort. Jag är stolt över mig själv, säger supertalangen.

Laine har även bestämt att hela sign on-bonusen som finns i avtalet, direkt kommer att gå till föräldrarna Harri och Tuija Laine, meddelar Winnipeg Sun.
– De har varit till så stor hjälp och har möjliggjort att jag nu är här. Så nu vill jag ge någonting tillbaka, säger Laine till tidningen.

Laine som hade en helt magisk säsong 2015/2016, med bland annat JVM-guld med Finland, finsk mästare med Tappara och silver i VM, har planer på att direkt slå sig in i NHL till kommande säsong – och tar med sig mamma Tuija som en hjälpande hand.
– Det är mitt första år i Nordamerika, jag vill spela i NHL hela säsongen. Min mamma följer med. Jag kan inte laga mat och jag vill inte äta ute varje dag. Det är bra att ha mamma på plats för att laga mat och tvätta kläder, har Laine tidigare sagt till TSN.

LÄS MER: 6 anledningar till varför Patrik Laine är en superstjärna.

Älskar du hockey? Gilla Sportbibeln.