Supertalangen uppges förlorad för SHL: ”Kan spela i NHL redan nu”

.

Brynäs drömmer om en säsong till.
Men mycket talar nu för att Jesper Boqvist är förlorad till NHL – redan den här säsongen.

Jesper Boqvist imponerade stort i Brynäs den gångna säsongen. 20-åringen gjorde 13 mål och totalt 35 poäng på 51 SHL-matcher och var en av få ljuspunkter under en annars tung Brynäs-säsong.

Ingen överraskning

Så att Boqvist förväntas skriva kontrakt med New Jersey Devils – klubben som draftade honom i andrarundan förra säsongen – kommer inte direkt som någon överraskning.

Men Brynäs har ändå hoppats på att NHL-klubben skulle låta Boqvist fortsätta utvecklas i SHL, snarare än att få en begränsad roll i Devils eller spela i farmarligan.

Nu uppger dock Boqvists agent Martin Nilsson att Devils tror att 20-åringen är redo för världens bästa liga.
– Dom har uttryckt att de tror att han kan spela i NHL redan nu. Men det är ett avtal som ska bli rätt också, säger han till hockeypuls.se.

Brynäs är så klart medvetna om risken att förlora Boqvist.
– Men vi är trygga i att Jesper har kontrakt med oss om det inte blir NHL, säger sportchefen Micke Sundlöv till hockeypuls.se.

Väljer nummer 1 i sommar

Devils har förstavalet i sommarens NHL-draft och kommer med all säkerhet att välja antingen amerikanen Jack Hughes eller finländaren Kaapo Kakko. Man har dessutom ett flertal spännande talanger som redan finns i organisationen.

Om man tycker att det finns plats för ytterligare en lovande spelare, så finns möjligheterna för Boqvist att ta en plats i NHL redan till hösten.