Superskrällen: Ännu ett SHL-lag ger sig in i jakten – bekräftar nu intresse för storstjärnan Ryan Lasch

Superskrällen: Ännu ett SHL-lag ger sig in i jakten – bekräftar nu intresse för storstjärnan Ryan Lasch

Ryan Lasch är fortsatt klubblös.
Nu ger sig ytterligare ett lag in i jakten.
– Som spelare är han fantastisk, säger HV71:s sportchef Johan Hult.

Ryan Lasch är en av Europas mest jagade spelare för tillfället. Poängmaskinen har öst in mål och assister för Frölunda de senaste säsongerna, men meddelade under våren att han gjort sitt i klubben.

HV71 intresserade

Då talade allt för att det skulle bli flytt till en storklubb i Schweiz, men sedan kom coronaviruset och vände upp och ned på allt. De europeiska klubbarna har haft svårt att hantera sina budgetar, och Lasch är fortsatt klubblös när vi närmar oss seriepremiärer.

Ryan Lasch, Frölunda
200303 Frölundas Ryan Lasch under värmningen innan ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Skellefteå 3 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Det har lett till att Lasch i stället ryktats tillbaka till Sverige, och Frölunda har varit öppna för en återkomst. Men även rivalen Färjestad har ryktats vara intresserade – och nu ger sig ännu en klubb in i jakten.

”Han är fantastisk”

Enligt Expressen-podcasten Sanny & Svensson är nämligen HV71 intresserade, och nu svarar sportchefen Johan Hult på ryktet. Skulle klubben värva Lasch blir det i så fall när Linus Sandin, inlånad från NHL, återvänder till Nordamerika i vinter.

– Jag har hört de diskussionerna förr, att vi skulle vara intresserade av Lasch. Som spelare är han fantastisk och han har visat att han kan producera över tid men när eller om Linus lämnar oss kommer det att vara ett ekonomiskt beslut kring hur vi ska hantera det, säger Hult till Jnytt.

Frölunda, CHL
200204 Ryan Lasch of Frölunda celebrates with the trophy after the CHL final between Mountfield and Frölunda on February 1, 2020 in Hradec Králové. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_500

Johan Hult menar att ekonomin är viktigare än någonsin i år.

– Den ekonomiska aspekten finns alltid där men exceptionellt mycket i år. Just nu vet vi inte om eller när vi får ta in publik i arenorna igen. Vad vi vet är att Linus kommer att försvinna i väg på campen men när det blir och vad som händer efter den är oklart, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!