Succéspelaren kontraktslös – kan återvända till SHL: ”Har en bra dialog med några SHL-klubbar”

.

Johannes Salmonsson återvände till Sverige efter flera år i Tyskland. 
Trots en stark säsong i Timrå står han fortfarande utan kontrakt – men intresse från SHL saknas inte. 
– Jag har en bra dialog med några SHL-klubbar, säger han till Hockeysverige.se

Efter några skadefyllda säsonger i Tyskland valde Johannes Salmonsson, 33, att vända hem till Sverige. Han skrev på för Timrå och blev en självklar nyckelspelare för laget.

Klubblös efter degraderingen

Salmonsson svarade för en stark säsong och noterades för 17 poäng på 33 matcher för Timrå. Men det räckte inte för att rädda kvar laget i SHL och nästa säsong väntar spel i Allsvenskan – utan veteranen Salmonsson.

33-åringen är nu kontraktslös och letar ny klubb.

190110 Timrås Johannes Salmonsson under värmningen före ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Timrå den 10 januari 2019 i Växjö.
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

I kontakt med SHL-klubbar

Forwarden bekräftar nu att det finns intresse från SHL.

Men han betonar samtidigt att han inte har någon brådska.
– Jag känner att jag inte vill stressa fram något än. Jag har en bra dialog med några SHL-klubbar där vi är på stadiet att vi vet var vi har varandra och jag känner att de gett bra svar. Det finns intresse fortfarande, liksom. Men jag har inga problem att vänta heller, säger han till Hockeysverige.se.

190119 Timrås Johannes Salmonsson inför ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Malmö den 19 januari 2019 i Timrå.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Finland ett alternativ

I annat fall kan Finland vara ett alternativ, berättar han.
– Sen är det klart att Finland skulle kunna bli aktuellt också. Där finns det ju också svenska dagis och sånt, och av någon anledning verkar många som går dit lyckas också, säger han till Hockeysverige.se.

Johannes Salmonsson har tidigare representerat Djurgården, Brynäs, AIK, Linköping och Timrå i SHL.

Dela artikeln för att berätta vad du tycker om det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);