Succéspelaren jagad av flera NHL-klubbar – bekräftar nu själv: ”Som det ser ut just nu…”

Linus Sandin har gjort braksuccé i HV71.
Nu bekräftar han NHL-intresse.
– Det är självklart en dröm att få åka över dit någon dag, säger han till Hockeysverige.

Linus Sandin har precis avslutat sin första säsong med HV71, och det kan bara sammanfattas som en stor succé. 23-åringen krossade sitt poängbästa, då han noterats för hela 36 poäng på 51 spelade matcher.

Bekräftar intresse

Succén har lett till stort intresse från utlandsklubbar, och Sandin råkar dessutom vara odraftad i NHL. Det betyder att han är fri att skriva på för vilken klubb han vill.

200215 HV71:s Linus Sandin under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och HV71 den 15 februari 2020 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Och han bekräftar nu att det finns intresse.

– Jag vet att det finns intresse men jag har kontrakt med HV ett år till. Det är där mitt fokus ligger just nu. Jag vet som sagt att det finns intresse från NHL-klubbar men mer än så vet jag faktiskt inte riktigt i dagsläget, säger han till Hockeysverige.

”Självklart en dröm”

Sajten skriver att flera klubbar vill skriva kontrakt, och han ska dessutom ha träffat flera scouter under säsongen.

– Så som idrottsvärlden ser ut just nu med coronavirsuet gör att det mesta är ganska osäkert. Jag vet helt enkelt inte så mycket förutom att mitt främsta fokus ligger på HV71, säger han.

200305 HV71:s Linus Sandin jublar efter 3-2 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Oskarshamn den 5 mars 2020 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Han medger dock att NHL är ett mål han har.

– Om det blir aktuellt att skriva kontrakt med en NHL-klubb så får man ta det då. Men det är självklart en dröm att få åka över dit någon dag, säger Sandin.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!