Succémålvakten i pengabråk med SHL-klubben – dök inte upp på träningen

.

Kvalhjälten Christoffer Rifalks framtid i Oskarshamn är högst osäker. 
Anledningen är att han sitter fast i ett avtal med IKO – samtidigt som han uppges ha skrivit på för Rögle.
I dag dök han inte upp på SHL-klubbens träning.
– Han vill inte vara här, säger sportchefen Daniel Stolt till Barometern. 

Christoffer Rifalk, 22, var en av de stora hjältarna när Oskarshamn tog steget upp till SHL. Men det är högst osäkert om succémålvakten följer med klubben till högsta serien – trots att han skrev nytt flerårsavtal med IKO i november.

Anledningen är att han uppges vilja spela för Rögle, skriver Sportexpressen.

190404 Oskarshamns målvakt Christoffer Rifalk under ishockeymatchen i direktkval 5 till SHL mellan Timrå och Oskarshamn den 4 april 2019 i Timrå.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Pengabråket om Rifalk

22-årige Rifalk ska, enligt Sportexpressen, ha skrivit på för Rögle den 20 mars tidigare i år. Detta samtidigt som han sitter på avtal med Oskarshamn. Och nu har ett pengabråk blossat upp mellan klubbarna.

Oskarshamn har rätten på sin sida med det avtal som skrevs i mars och kräver därför en ersättning för att släppa honom till Rögle. Rifalk själv uppges vilja spela för Ängelholmsklubben.

IKO:s sportchef Daniel Stolt tänker inte släppa målvakten utan att få betalt.
– Jag har en siffra i mitt huvud som jag tycker är rimlig. Får jag bara tillräckligt med pengar på bordet, så har vi en deal. Jag måste känna att jag får en skälig ersättning för en spelare som har avtal med oss, säger han till Barometern.

190408 Oskarshamns målvakt Christoffer Rifalk under ishockeymatchen i direktkval 7 till SHL mellan Timrå och Oskarshamn den 8 april 2019 i Timrå.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Dök inte upp på träningen

Oskarshamn räknar fortsatt med målvakten så länge han har kontrakt med klubben. Men när laget tränade i dag dök inte Rifalk upp och nu säger Daniel Stolt att han vill lämna.
– Han vill inte vara här, säger Daniel Stolt till Barometern i dag.

Situationen är ohållbar, menar Stolt.
– Jag tror inte han kommer dyka upp här och en målvakt som inte vill vara här har vi ingen glädje av. Samtidigt så kan vi inte stå med mössan i hand och bara låta honom gå. Vi måste få ersättning för honom.

190408 Oskarshamns målvakt Christoffer Rifalk jublar efter ishockeymatchen i direktkval 7 till SHL mellan Timrå och Oskarshamn den 8 april 2019 i Timrå.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Stolt berättar vidare att Oskarshamn vill hitta en lösning mellan klubbarna, men att IKO inte tänker släppa honom förrän man fått ett skäligt bud.

Rifalks agent vill inte kommentera uppgifterna.
– Det finns en process som jag inte vill bedriva i media, säger agenten Thomas Sjögren till Sportexpressen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Boston-stjärnans fega tjuvsmäll – sågas brutalt efter nya förlusten