Storsuccé i SHL – nu jagas odraftade svensken av halva NHL: ”Han vill spela där”

NHL-säsongen är snart över och lagen börjar se över sina trupper.
Då riktas många blickar mot Skellefteå AIK:s succéspelare Pär Lindholm.
– Halva ligan vill ha honom, säger agenten Peter Wallén till SportExpressen.

Pär Lindholm är på mångas läppar efter den här fina säsongen i SHL. 26-åringen ligger på fjärde plats i poängligan efter 46 poäng på 47 matcher, varav 18 mål och 28 assist.

”Han vill ta chansen i NHL”

Storsuccén i Skellefteå AIK gav en OS-plats i Tre Kronors trupp nyligen och kan i sommar ta honom hela vägen in i hockeyns absoluta finrum. För det finns ett massivt NHL-intresse för svensken.
– Vi har jättemånga lag i NHL som är på jakt efter honom och det är förstås ett angenämt problem. Och Pär vill ta chansen nu att testa NHL-spel, säger agenten Peter Wallén till SportExpressen.

När NHL:s grundserie nu lider mot sitt slut så börjar de nordamerikanska lagen att kika över sina trupper inför nästa säsong. Då är den odraftade Lindholm stekhet bland många general managers.
– Vi ville avvakta OS och NHL:s trading deadline den 26 februari först, men nu ska vi börja titta på de bästa alternativen, säger svenskens agent till kvällstidningen.

”Det vet klubbarna i NHL”

För det finns många anledningar till att 26-årige Pär Lindholm är så eftertraktad i NHL.
– Han är centerforward och mittenkrigare och skulle kunna leda en fjärdekedja i NHL samtidigt som han kan ha istid både powerplay och boxplay. Pär kan spela i alla situationer och det vet klubbarna i NHL, säger Wallén till SportExpressen.

Dela artikeln och säg var i NHL du vill se Pär Lindholm spela!

LÄS MER: Allt du behöver veta om SM-slutspelet i hockey!

Här gör Robin Lehner det många NHL-målvakter längtat efter – när superpesten sänks