Storrensningen i SHL-klubben – hela 9(!) spelare får lämna laget nu

Storrensningen i SHL-klubben – hela 9(!) spelare får lämna laget nu

Säsongen slutade med kvartsfinal.
Nu får hela 9 spelare lämna Linköping HC.
Och det handlar om några riktigt vassa namn.

Linköping må ha slagit ut regerande mästarlaget HV71 i slutspelet men i kvartsfinalen tog det dock stopp Djurgården. Det blev klara 4-1 till serietvåan Dif.

Medan Djurgården får lira SM-semifinal i kväll så börjar Linköping nu sin totala renovering av spelartruppen. Och det börjar med en rejäl spelarrensning.

Här är de som får lämna

I dag blev det klart att hela 9 spelare får lämna LHC, enligt ett pressmeddelande. Det handlar om Tony Mårtensson, Niklas Persson, Niclas Lundgren, Kristian Näkyvä, Jakob Lilja, Emil Sylvegård, Ken Andre Olimb, Mathis Olimb och Henrik Törnqvist.

Några riktigt tunga namn ändå som har gjort sitt i Linköping för den här gången. Lägg därtill att även huvudtränaren Dan Tangnes lämnade klubben trots två år kvar på kontraktet.

Klar för nykomlingen Timrå

Vad gäller framtiden för de nio spelarna så jagas Mårtensson av allsvenska Almtuna, Näkyvä flyttar till Örebro och Lundgren till Brynäs. Lilja väntas flytta till SHL-rivalen Djurgården och för bröderna Olimb väntar med största sannolikhet Eisbären Berlin. Sylvegård har kopplats ihop med Malmö och Törnqvist med SHL-nykomlingen Timrå.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Efter bomben – nu kan guldtränaren ta över SHL-klubben: ”Det är prio ett”

Tre Kronors stora glädjebesked: Båda NHL-svenskarna tackar ja till hockey-VM!