Storlöftets plötsliga ilska mot Leksand – berättar om stora besvikelsen: ”Det är jag mest irriterad över”

Han sattes på läktaren och fick lämna på lån.
Nu riktar löftet Lucas Nordsäter stor kritik mot Leksand.
– Jag är mest besviken och irriterad över hur allt målas upp ibland, att allt skulle vara så väldigt bra, säger han till Hockeysverige.

För cirka ett år sedan var Lucas Nordsäter ett av Leksands stora utropstecken. Talangen var med och tog Leksand upp i SHL, och var given i laget under inledningen av förra året, som skulle bli tungt för såväl honom som Leksand.

Stor kritik

Nordsäter gick från att vara aktuell för spel med Tre Kronor, till att plötsligt bänkas helt, och speltiden i Leksand blev allt mindre. Under den här säsongen så blev han utlånad till Södertälje, där han gjorde bra ifrån sig, och det står nu klart att han kommer att tillbringa sina två kommande år i just SSK, och dagarna i Leksand är alltså räknade.

201212 Leksands Lucas Nordsäter fick matchstraff under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Leksand den 12 december 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Nu riktar Nordsäter stor kritik mot Leksand, och hur de skött hans karriär hittills.

– Jag tycker inte att det har skötts proffsigt för mig personligen. Framför allt är jag inte riktigt nöjd med hur kommunikationen har varit. Man måste ge en spelare chansen att utvecklas. Jag tycker inte att Leksand har varit ett bra ställe att vara på för min utveckling. Jag är faktiskt besviken och det känns som jag håller tillbaka lite nu när jag säger hur jag känner, säger han till Hockeysverige.

”Mest besviken på det”

Det Nordsäter framför allt är besviken på är allt snack om Leksand i media, och harmonin som tycks finnas där.

– Jag är mest besviken och irriterad över hur allt målas upp ibland, att allt skulle vara så väldigt bra. Samtidigt kanske det är några som inte har det så bra i laget, säger han.

201015 Leksands Lucas Nordsäter deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Leksand den 15 oktober 2020 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Nordsäter menar att tiden i Södertälje nu under våren gjorde honom gott, och att han hittat glädjen igen.

– Ja, det tycker jag absolut. Bara att få komma dit gav mig ett väldigt adrenalinpåslag första matcherna. Jag kände ”fan, vad kul det är att spela hockey”, för det var inte så kul här ett tag då jag bara tränade, var åttonde, nionde back, satt på läktaren och inte fick något tillbaka över huvud taget, säger han.

LÄS MER: Nils Höglanders stora succé fortsätter – hyllas för sitt klassmål i natt och visar upp jätteform inför VM(?)

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!