Stora vändningen: Stjärnan skrev på för NHL – men återvänder direkt till SHL-storklubben: ”Är inte färdig”

Fredrik Karlström skrev på för NHL.
Men nu kommer beskedet: Han blir kvar i Växjö Lakers ytterligare en säsong.
– Jag känner mig inte färdig med SHL, säger han till Hockeysverige.

I natt kunde NHL-klubbarna för sista gången skriva kontrakt med europeiska spelare som draftades under sommaren 2016. Skulle de välja att inte göra det så förlorar de rättigheterna till spelarna, som därmed kan välja fritt bland klubbar längre fram.

Skrev tvåårskontrakt i NHL

En som satt och väntade på besked var Fredrik Karlström. 22-åringen kommer från en succésäsong med Växjö Lakers – och fick också ett drömbesked under natten.

200305 Växjös Fredrik Karlström jublar framför fansen efter ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Frölunda den 5 februari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Han fick alltså vänta till den allra sista dagen, men skrev till sist på ett tvåårskontrakt med Dallas Stars.

– Det var väl snack om lite detaljer i kontraktet och så där, men främst har det väl hur mitt nästa år ska se ut som varit det som kanske var den största anledningen till att det ändå drog ut lite på tiden, säger han till Hockeysverige.

Blir kvar i Växjö

Karlström, som förra säsongen gjorde 20 poäng på 52 matcher, blir dock kvar i SHL ytterligare en säsong.

– Ja, jag blir kvar i Växjö ett år till. Det känns riktigt bra, jag känner mig inte färdig med SHL, direkt, säger han, och fortsätter:

– Jag tycker att jag har mycket kvar att utveckla och jag tror att jag kan göra det i Växjö nästa år. Jag kommer att tillhöra ett riktigt bra lag och det har känts bra här sedan dag ett. Det blir en bra lösning med år till här.

200310 Växjös Fredrik Karlström deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Växjö den 10 mars 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Det är ett beslut som han själv är nöjd med.

– Det kan man väl säga. Jag tyckte det kändes som en klok grej att stanna ett år till och få utvecklas lite till innan jag tar klivet över. Det kändes ändå på Dallas också som att de tyckte att det var ett bra sätt för mig att utvecklas, så vi var eniga om det, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!