Stora vändningen mellan Rangers och Lias Andersson – efter oväntade träningen med svenska(!) laget

Lias Andersson och New York Rangers har inte varit bästa vänner.
Men nu kan relationen tinats upp.
Det enligt uppgifter i Nordamerika – efter att svensken tränat med svenska Kungälv(!).

Det var i december, precis före jul, som New York Rangers plötsligt stängde av sin svenske supertalang Lias Andersson utan lön. Anledningen grundades i att Andersson dessförinnan vägrat dyka upp på en samling hos klubbens AHL-lag.

Gjort comeback

Sedan dess har turerna varit många, och Lias Andersson reste hem till Sverige och var då tydlig med att spelvägran hade med psykisk ohälsa att göra.

– Som hockeyspelare hade det varit bäst att spela hockey, men jag sätter välmåendet och min hälsa över det. Jag är också lite småskadad och måste vara hemma och ta hand om det, har han sagt.

180403 Rangers Lias Andersson under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 3 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Samtidigt har relationen mellan Rangers och Lias Andersson enligt uppgifter varit mycket frostigt, och snudd på ickeexisterande. Svensken ska dock nu blivit så pass hel från sin skada att han är redo för hockey igen – och nu har han gjort sin träningscomeback.

Rangers vändning

I går snörade Andersson nämligen på sig skridskorna och tränade med Kungälvs IK, som spelar i hockeytvåan.

– Det kändes helt okej. Det var ganska lugnt. Det är dagen innan match för laget. Jag hade nya skridskor och lite andra nya prylar. Det var skönt att känna lite på pucken och hitta känslan, säger han till GP

Lias Andersson, New York Rangers
180518 Sveriges Lias Andersson under en träning med sveriges ishockeylandslag under ishockey-VM den 18 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92045

Och i natt kom nya uppgifter i Nordamerika. Enligt Larry Brooks, på New York Post, ska Andersson och Rangers nu ha en bättre relation, som beskrivs som ”upptinad”. Brooks skriver vidare att Rangers och Andersson under de senaste dagarna haft kontinuerlig direktkontakt, och NHL-klubben ska även ha godkänt Anderssons träningsmedverkan i Kungälv.

– Jag vet mycket, men jag kan inte säga någonting, säger Andersson om framtiden.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!