Stora oron för Erik Karlsson – inför blytunga matchen i Stanley Cup-slutspelet

.

San Jose Sharks har kniven mot strupen i nattens sjätte semifinal mot St Louis Blues.
Då kommer mardrömsbeskedet:
Erik Karlsson plågas fortfarande av sin ljumskskada och kan missa matchen.

San Jose Sharks har gjort ett bra slutspel men är nu rejält illa ute.

I natt spelas den sjätte konferensfinalen mot St Louis Blues, som har 3-2 i matcher och således kan skicka ”Hajarna” ut ur slutspelet.

Oroande beskedet

Och inför matchen kommer ett oroande besked.

Erik Karlsson har under säsongen haft problem med en ljumske, och smärtan var så pass stark i den förra matchen att Karlsson tvingades bryta.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
190416 Joakim Ryan, Erik Karlsson and Brenden Dillon of San Jose Sharks during the NHL Stanley Cup playoffs round of 16 game 4 between Vegas Golden Knights and San Jose Sharks on April 16, 2019 in Las Vegas.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87925

Mycket talar nu för att Karlsson kommer att missa nattens möte, men Sharks tränare Pete DeBoer valde att inte ge några svar inför matchen.

– Jag kommer inte att gå in på några uppdateringar kring skador idag. Vi kommer att ha den uppställning som ger oss bäst chans att vinna, det är det bästa sättet som jag kan svara på det, säger DeBoer enligt SVT.

”Märks att han har svåra smärtor”

Efter den förra matchen, som alltså Blues vann, så berättade lagets svensk Oskar Sundqvist att de är väl medvetna om Karlssons skadeproblem – och hur de försöker utnyttja det.

– Det märks att han har svåra smärtor. Jag tycker inte han var lika rapp idag som han var i förra matchen och inte heller då såg han ju helt hundra ut, sa han då, och fortsatte:

– Vi får se om han spelar nästa match. Om han gör det är det bara att ta honom på samma sätt och se till att han får vända så mycket som möjligt, för det kan inte vara så skönt för honom just nu. Vi vill inte tappa puckarna vid honom, vi vill att han ska just vända mycket.

Erik Karlsson, San José Sharks
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Erik Karlsson svarade för 45 poäng på 53 grundseriematcher under den gångna säsongen.

I slutspelet har han gjort två mål och totalt 16 poäng på 19 matcher.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!