Stora mardrömsbeskedet för SHL-klubben: Storstjärnan lämnar – har redan ny klubb klar

Förra året nobbade han utlandet.
Men nu är Linus Hultström förlorad för Djurgården.
Enligt Kvällsposten är stjärnbacken klar för spel i KHL.

Linus Hultström gör sin femte raka säsong i Djurgården. Han har år efter år vräkt in poäng – och årets säsong har inte varit något undantag.

Nobbade klubbar ifjol

Hultström har noterats för 13 mål och 24 poäng, vilket gör att han leder backarnas målliga i hela SHL. Succén i SHL har tidigare lett till att han skrev ett NHL-kontrakt med Florida Panthers, men där blev det ingen speltid och i stället lånades han ut till Djurgården.

200204 Linus Hultström during a practice session with the Swedish national ice hockey team on February 4, 2020 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån

Efter förra säsongen fanns intresse från Ryssland, men Hultström valde att stanna.

– Ifjol valde han att tacka nej och stanna hos oss, vilket gladde oss. Om han gör det en gång till återstår att se, sa Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews förra veckan.

Här hamnar han

Men Hultström är ännu en gång jagad – och lär inte ta samma beslut den här gången. Enligt Kvällsposten så har nämligen Hultström beslutat sig för att lämna efter den här säsongen.

191116 Djurgårdens Linus Hultström under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Djurgården den 16 november 2019 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Och klubben ska dessutom redan vara klar. Tidningen skriver att Hultström ”sedan en tid tillbaka” är klar för KHL-laget Vityaz Podolsk.

Laget ligger för tillfället sjua i sin division i KHL, och är således ett slutspelslag i världens näst bästa hockeyliga.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!