Stora hjältens klockrena utspel direkt efter SM-guldet – har utgående kontrakt med Växjö: ”I morgon ska jag...”

Stora hjältens klockrena utspel direkt efter SM-guldet – har utgående kontrakt med Växjö: ”I morgon ska jag…”

Han har utgående kontrakt med Växjö.
Direkt efter SM-guldet passade lagkaptenen Erik Josefsson på att skoja till det.
– Jag får åka ner på arbetsförmedlingen och ställa mig i kön, säger han.

Rögle var kanske de största favoriterna när lagen gick in i SM-finalen, men med en otrolig bredd och en sylvass spets så blev det aldrig särskilt spännande i kampen om SM-guldet. Lakers hade inför matchen på måndagen 3-1 i matcher, och således matchboll, men man fick en trög start då de grönvita faktiskt tog ledningen.

Fick lyfta bucklan

Men i den tredje perioden stod Växjö för ett mäktig vändning, och efter att ha gått på rejäl knock mot slutet så skrevs slutresultatet till sist till hela 6-2, och därmed så vann Lakers matchserien med hela 4-1. Det var klubbens tredje SM-guld i historien, och efteråt var känslorna, precis som sig bör, rejält starka, med mycket tårar och glädje.

210510 Växjös Erik Josefsson jublar med LeMat pokalen efter att ha vunnit SM-guld under final fem i SHL mellan Växjö och Rögle den 10 maj 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

För Erik Josefsson betydde det lite extra. Han har varit med under samtliga av klubbens tre titlar, men den här gången var det som lagkapten.

– Det är speciellt. Något jag hade som målbild när jag tackade ja till att bli kapten för två år sedan, säger han till Aftonbladet.

Klockrena skämtet

Erik Josefsson har ett utgående kontrakt med Växjö Lakers, men mycket talar för att det blir en förlängning med den defensivt skicklige publikfavoriten. Men med tanke på situationen så passade lagkaptenen, direkt efter guldet, på att skoja till det.

– Nej, jag har inte hört någonting. I morgon är jag arbetslös, det är den bittra sanningen. Vet inte om jag får åka ner på arbetsförmedlingen och ställa mig i kön, säger han.

210510 Växjös Erik Josefsson och Marcus Sylvegård jublar med sina guldmedaljer efter att ha vunnit SM-guld under final fem i SHL mellan Växjö och Rögle den 10 maj 2021 i Växjö. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Erik Josefsson har totalt gjort hela 13 säsonger med Växjö Lakers och har faktiskt, bortsett från några säsonger med Gislaved i division 1, fortfarande inte spelat elithockey i någon annan förening än just Lakers. 34-åringen har under de två senaste säsongerna varit lagkapten, och mycket talar alltså för att det lär förbli så även över nästa år.

LÄS MER: Klar för ligarivalen – riktar nu stor kritik mot SHL-laget: ”Det är något som inte stämmer”

Få våra nyhetsbrev!