Bakslag för Jonathan Granström – kan missa hela säsongen med Brynäs

Stora bakslaget för SHL-stjärnan – kan missa hela säsongen: ”Är som det är”

Jonathan Granström fick en hjärnskakning i åttondelsfinalen mot Luleå i våras.
Månader senare är centern inte i närheten av att vara aktuell för spel – och kan i värsta fall missa hela säsongen. 

Under den gångna säsongen åkte två av Brynäs stjärnspelare på hjärnskakningar. Daniel Paille, som lämnade Gävle-klubben i förra veckan, åkte på en ful tackling mot Adler Mannheim i CHL och den andre var Jonathan Granström.

I åttondelsfinalen mot Luleå i våras åkte han på en hjärnskakning och sedan dess har han inte tränat med resten av laget.

Kan missa hela säsongen

I dag, mindre än en månad till nedsläpp i SHL-premiären, är Granströms medverkan fortfarande oviss.

Sportbladet rapporterar att det är ”högst osäkert” att det ens bli spel överhuvudtaget den kommande säsongen.
– Det är egentligen ingenting nytt jämfört mot för några veckor sedan. Läget är som det är. Han kan inte fullt ut träna utan kör försiktig rehab. Det går upp och ner, vissa dagar mår han riktigt bra, det är det som är så lurigt med det här, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till tidningen och forsätter:
– När det är de här huvudskadorna blir det på ett annat sätt. Man är lite tudelad för man ser så många dåliga exempel på vad som skett. Det handlar om människan bakom, det är så viktigt att det blir bra. Vi får inte utsätta honom för några risker. Det är extremt viktig att vi gör rätt saker.

Vill inte kommentera

Stefan Bengtzén, som i dagsläget har 16 forwards att tillgå i a-truppen med Granström inräknad, konstaterar att spel innan jul är helt uteslutet.

Granström vill själv inte kommentera sin situation. Men sportchef Bengtzén säger att centern, med 13 poäng på 43 matcher i fjol, får extern hjälp för sin hjärnskakning.
– Han kör lite lätt rehab, det som han klarar av. Sedan har vi lite expertis på honom, vi skickar ner honom till Stockholm för lite experthjälp, säger han till Sportbladet.