Stjärnvärvningen: Färjestads stora drömnamn återvänder nu hem – poängkungen klar på långt kontrakt

Färjestad gör en svag säsong.
Men redan nu ser man ut att ha gjort med rejäl förstärkning till i höst.
Enligt uppgifter har man gjort klart med ett riktigt drömnamn.

Förhoppningarna var stora på Färjestad inför den här säsongen, men man har inte alls levt upp till det, och med en grundserie som närmar sig helt slut så står det klart att det inte ens blir kvartsfinal för Karlstad-laget. I stället väntar play-in-serie mot Malmö Redhawks för att kunna ta sig till slutspelet, vilket inte alls var vad supportrarna räknat med.

Klar för återkomst

Men redan nu kommer ett enormt glädjande besked för alla supportrar. Redan under säsongen så var Marcus ”Lilliz” Nilsson tydlig med att han kunde tänka sig en återkomst till SHL och Färjestad, och nu ser det ut att hända till hösten.

Marcus Nilsson, Färjestad
200123 Färjestads Marcus Nilsson inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Växjö den 23 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

I helgen så kom nyheter i schweizisk media om att Nilsson kommer att lämna sin klubb i Schweiz till nästa säsong, och nu tyder allt på att det blir en flytt till Värmland. Det är VF som skriver att Nilsson och Färjestad är helt överens om ett kontrakt som binder stjärnan i klubben fram till och med våren 2024. Det blir, med andra ord, ett treårskontrakt för ”Lilliz”, som lämnade Färjestad för spel i KHL förra våren.

Vann poängligan

Det blev bara 18 matcher i Sotji för Nilsson, som efter att ha lämnat klubben ryktades tillbaka till Färjestad under vintern. På grund av lönekostnader och skattetekniska bekymmer så blev det dock ingen flytt hem mitt under säsongen, utan i stället så blev det spel i schweiziska SCL Tigers, där det under säsongen blivit 16 poäng på 34 matcher.

Marcus Nilsson, Färjestad
200227 Färjestads Marcus Nilsson jublar efter han gjort 2-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Rögle den 27 februari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Nu återvänder Nilsson till den klubb som han tokdominerade med innan han lämnade SHL. Säsongen 2019/2020 blev det makalösa 54 poäng på 50 matcher i Färjestad, vilket innebar poängligaseger, debut i Tre Kronor och priset som hela SHL:s bästa forward. Totalt har Nilsson svarat för 145 poäng på 260 SHL-matcher.

LÄS MER: Jätteryktet: Flera SHL-klubbar jagar poängmaskinen – som gjort otroliga 110 poäng på 78 matcher

Få våra nyhetsbrev!