Stjärnvärvningen blev en jätteflopp – nu lämnar amerikanen klassikerklubben

Han värvades till Björklöven som tilltänkt stjärna.
Men succén har uteblivit helt och hållet.
Efter bara åtta matcher lämnar Kevin Goumas Björklöven.

Kevin Goumas gjorde jättesuccé i Mora säsongen 2016/2017. Amerikanen stod för 53 poäng på 61 matcher och var en starkt bidragande orsak till att klubben tog sig upp i SHL. Efter säsongen skadade sig 26-åringen i en skidolycka och valde att rehabilitera sig på hemmaplan i USA.

Därmed blev det inget spel under förra säsongen men i augusti var han tillbaka i Mora för att försöka spela till sig en plats. Det gick inte den gången och i stället anslöt forwarden till Björklöven som en av lagets tunga stjärnvärvningar.

Goumas lämnar Björklöven

Precis som laget fick Goumas, som inte gjort en enda poäng på åtta matcher, en tung start på säsongen och nu väljer parterna att bryta samarbetet.

Via sin hemsida meddelar den klassiska Umeå-klubben att Goumas lämnar föreningen.
– Vi har i samförstånd med Kevin valt att avsluta vårt samarbete. Kevin kände att den plan för uppbyggnadsprocessen vi gemensamt lagt var för defensiv samtidigt som vi inte såg möjligheter i att utöka speltiden i detta nu, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg till klubbens hemsida.

Positiv trend

Björklöven har efter en tuff start återhämtat sig något i Hockeyallsvenskan. Laget har fem segar på de sex senaste matcherna och ligger för närvarande på tiondeplats i tabellen, en poäng upp till kvalstrecket.

Vilken klubb som blir nästa för Kevin Goumas återstår att se.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/2Nf951butFzlxoVhKbNVtxQkc3_wU4JfB-EmNjBDVFM1QvsX2wrzy9Tyw_N6lKts?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Skrev på NHL-kontrakt i somras – nu uppges forwarden vara nära SHL-klubben

Klart: Conny Strömberg fortsätter karriären – klar för sin 23:e(!) klubb

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);