Stjärnmålvaktens fina gest – auktionerar ut hjälm till Tobias Forsbergs fond

.

Hockey-Sverige slutar samman för Tobias Forsberg.
Nu auktionerar Malmö-målvakten Oscar Alsenfelt ut en hjälm där pengarna oavkortat går till Forsbergs fond.
– Ända sedan det hände med ”Tobbe” så har jag tänkt på honom konstant, säger Alsenfelt.

Det var under en match mot Almtuna i slutet av februari som Tobias Forsberg olyckligt kollidera med sargen.

Det stod tidigt klart att smällen som Forsberg fick mot nacken var allvarlig, men det var länge tyst om vidden av skadan.

”Svårt att landa i verkligheten”

Men i början av maj gick Forsberg själv ut i ett känslosamt inlägg och berättade att han är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och fingrar.

”Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol”, skrev Forsberg.

180921 Leksands Tobias Forsberg i ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Leksand och Tingsryd den 21 september 2018 i Leksand.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Sedan dess har hockey-Sverige slutit samman bakom Forsberg.

Leksand meddelade efter beskedet att de satt upp en stiftelse i Tobias Forsbergs namn, där pengarna kommer gå till hans framtid och rehabilitering.

SHL-målvakten bidrar

Sedan dess har, bland annat, en Brynäs-supportrar samlat in över 10 000 kronor till stiftelsen, samtidigt som det i veckan blev klart att flertalet Mora- och Leksandsprofiler möts i en match där pengarna går till stiftelsen.

Nu gör även Oscar Alsenfelt, målvakt i Malmö Redhawks, en insats.

150208 Sveriges Oscar Alsenfelt under ishockeymatchen i Euro Hockey Tour mellan Sverige och Finland den 8 februari 2015 i Stockholm.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Alsenfelt var lagkamrat med Forsberg under säsongerna 2013/2014 och 2014/2015.

”Tänkt på honom konstant”

Nu auktionerar han ut masken han bar under det första året till förmån för den rehabiliteringsfond som startat i Forsbergs namn, skriver Hockeysverige.

– Jag har några masker och jag har tänkt att de ska gå till välgörande ändamål och jag har bara suttit och väntat på något bra. Nu var det klockrent och ända sedan det hände med ”Tobbe” så har jag tänkt på honom konstant, säger Oscar Alsenfelt till sajten, och fortsätter:

– Jag tänkte att det är bra att man ser exakt var pengarna går också. Det kändes rätt.

På Twitter skriver Alsenfelt att hjälpen betytt mycket för honom.

”Den var med under ett fantastiskt år, där vi slog nytt rekord som nykomlingar i SHL, och jag senare debuterade i Tre Kronor”, skriver han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);