Stjärnforwarden kan återvända till ligarivalen – efter endast 13 matcher

.

AIK värvade in Justin Crandall från KHK i jakten på en SHL-plats.
Men efter det dystra säsongsslutet kan forwarden lämna – för en flytt tillbaka.
Sportchefen Patric Larsson öppnar för att amerikanen kan återvända till Karlskrona.

AIK vann den hockeyallsvenska grundserien övertygande och var storfavorit till att ta en SHL-plats. Men kvalet till SHL slutade med fiasko.

Kvalfiasko för AIK

Oskarshamn blev för svåra i den första kvalserien och mot Leksand tog det stopp ännu en gång. Därmed spelar laget fortsatt i Hockeyallsvenskan nästa säsong, om man klarar ut de ekonomiska problemen.

AIK:s Justin Crandall under ishockeymatchen i Hockeyallsvenska finalen mellan AIK och Oskarshamn den 19 mars 2019 i Stockholm.
Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Inför kvalspelet gjorde AIK dubbla nyförvärv.

Värvade Justin Crandall

Brian Cooper värvades från Nordamerika samtidigt som man letade efter offensiv spets.

Den spelaren blev Justin Crandall som plockades in från ligarivalen Karlskrona.

Amerikanen hade en stark grundserie, men i AIK blev det en misslyckad tid. Crandall gick mållös i de 13 matcher han spelade för klubben och framtiden är oviss.

Crandall väntas lämna AIK efter att klubben missat SHL-avancemang. Det kan i sin tur öppna för en återkomst i Karlskrona.

Kan återvända till Karlskrona

Klubbens sportchef Patric Larsson bekräftar att det kan bli aktuellt.
– Nu vet jag inte vad han söker, men han kommer att få en fråga i alla fall, annars skulle jag ljuga. Sen är ju inte vi klubben med de största pengarna, men han trivdes väldigt bra när han var här och vi trivdes väldigt bra med honom. Dock är jag tveksam till om det skulle gå att lösa, säger Larsson till Hockeynews.

Justin Crandall stod för 37 poäng varav 16 mål på 45 matcher i KHK-tröjan den gångna säsongen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Tre Kronors glädjebesked: NHL-stjärnan har tackat ja till VM

Coachen lämnar för SHL-rivalen – dagar efter jättesuccén

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);