Stenhårda straffet för matchhjälten – inför avgörandet

Andreas Borgman anmäldes efter armbågstacklingen mot Färjestad i går kväll. I dag kom den stenhårda domen att backen stängs av i upp till fem matcher.

Mycket handlade om Andreas Borgman efter HV71:s vinst mot Färjestad i går kväll. Backen avgjorde matchen i förlängningen – men i den första perioden hamnade han i fokus av en helt annan anledning.

Borgman satte in en armbågstackling mot Färjestads Per Åslund, som fick avbryta matchen. I dag bekräftades det att han fått en hjärnskakning och missar resten av matchserien.
– Han försöker bryta in i mitten, ganska lågt. Jag försöker bara stå upp med min överkropp. Det var inget mer med det. Om jag träffade med min armbåge? Jag vet inte, det är inte så att jag höjer upp armbågen, mer att han är lågt nere bara, sa Borgman till Sportbladet efter matchen.

Borman, som stått för 18 poäng på 48 matcher för Jönköpingsklubben under säsongen, anmäldes till disciplinnämnden efter händelsen – och i dag kom domen. Disciplinnämnden meddelar att 21-åringen stängs av i fem matcher och får böta 5000 kronor.
SHL meddelar via Twitter att Borgman kommer få spela tidigast den 3:e april, vilket maximalt blir fem matchers avstängning om matchserien mot Färjestad går till sju matcher. Oavsett missar backen den eventuellt första matchen i semifinalen.
HV71 leder matchserien med 3-0 och kan avgöra på bortaplan i morgon fredag.

LÄS MER: Så sänds SM-slutspelet och kvalet till SHL

Se tacklingen här: