Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Stekhete Lukas Wernblom hyllas till skyarna – och jämförs med Sveriges största hockeylirare

Lukas Wernblom är namnet på hela hockey-Sveriges läppar just nu. 16-åringen är den första spelaren född på 2000-talet som gör debut i svensk elithockey och vilken succéstart det blivit. För några dagar sedan gjorde Modos jättelöfte sitt allra första mål för klubben och i går kom andra raka målet.

Lukas glöder verkligen – och hyllas stort efter genombrottet i HockeyAllsvenskan.
– Det han har, som är jävligt ovanligt bland ungdomar i dag, är att han är en naturlig tävlingsmänniska. I dag tävlar man inte på gympan i skolan, man tävlar inte på rasten man tävlar för fan inte i någonting förutom tv-spel. Det där hade vi alla när det begav sig och i min generation var den bäste på det Peter Forsberg. Lukas har den skallen, han är tuffast på träningarna. Jag skulle jämföra honom med ”Foppa” , säger Modotränaren Andreas Johansson till Sportbladet.

Ingen dålig jämförelse att nämnas i samma mening som en av svensk hockeys allra största spelare genom tiderna. Och en ödmjuk 16-åring vill inte riktigt lyfta upp sig själv till Forsbergs talang.
–  Tävlingsskallen har jag haft sedan jag var liten, och den har jag bara byggt på mer och mer. Men ”Foppa” kan ingen jämföras med, det är en unik spelare, säger Wernblom till Sportbladet.

Modos yngste målskytt genom tiderna tar genombrottet med ro och ingen kan nog ha ett bättre skyddsnät för att inte sväva iväg än Lukas Wernblom, För även om efternamnet förpliktar så finns det ett enormt stöd hemifrån. Pappa och Modoikonen Magnus har byggt en riktig hockeyfamilj där storasyster Moa, 18 år, gjort A-lagsdebut i Modos damlag och lillasyster Wilma, 13 år, ser mycket lovande ut.
– Vi pratar väldigt mycket hockey faktiskt. Det är ofta hockey på tv hemma och alla vill prata om det, säger Lukas som också har sin dröm klar i huvudet.
– Min dröm är absolut att spela NHL, jag håller på Boston. Men dit är det långt kvar.

LÄS MER: Här blir 16-årige Lukas Wernblom historisk.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.