Sportchefens ilskna attack mot egna laget(!) – rasar efter nya fiaskot: ”Ett fruktansvärt loserbeteende”

Ny förlust.
Då sågade Joakim Eriksson sitt eget lag.
– Ett fruktansvärt loserbeteende, säger Djurgårdens sportchef.

Djurgården har det blytungt i SHL, och man tycks ha förskräckligt svårt att bryta den negativa trend som man befinner sig i. I gårdagens sexpoängsmatch mot krislaget HV71, hemma på Hovet, så tog man visserligen ledningen – men klappade ihop igen.

Starka kritiken

Kort efter ledningsmålet kunde nämligen Jönköping-laget kvittera, och man drog snabbt ifrån till 3-1. Djurgården förlorade till sist matchen med 4-5, och har därmed förlorat hela fem raka hemmamatcher, och ligger med det åtta i SHL-tabellen.

190502 Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson deppar efter final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Efteråt var Djurgårdens egen sportchef Joakim Eriksson starkt kritiskt mot sitt eget lags beteende under matchen, framför allt efter att man tar ledningen i matchen.

– Jag tycker att vi uppvisar ett fruktansvärt looserbeteende på olika sätt och vis. Det stör mig fruktansvärt mycket, säger han i Djurgårdens egen studio.

”Då blir det svårt”

Eriksson menar vidare att spelarna ”tappar det” efter att man hamnat i underläge, och att spelarna som är tänkta att ersätta lagets skadade stjärnor inte presterar.

– Vi kan förlora hockeymatcher, men när våra bästa spelare i spel fem mot fem är våra sämsta och när spelare som ska fylla upp luckorna efter Josefsson och Strandberg – och får möjligheten att göra det sätt till istid – flyr från att spela med kroppsspråket… Då är det jäkligt svårt att vinna hockeymatcher, säger han.

180516 Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson poserar för ett porträtt inför lottningen av Champions Hockey League den 16 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Eriksson menar dessutom att Djurgården står för misstag som kostar laget fyra av de fem målen som man släpper in i matchen, och att det är spelarna som bör ta ansvaret för att lyfta sig, snarare än tränaren Robert Ohlsson.

– Det går inte att vinna hockeymatcher om inte spelarna tar ett större ansvar. Vi pratar om att coacher ska ta ledarskapet, och förändra en matchbild, men det finns också ett ansvar och ett ledarskap hos spelarna. Nästan över hela linjen är det på tok för dåligt, säger han.

LÄS MER: Expertens ord om Elias Petterssons framtid – som får varenda Vancouver-fan att darra: ”Behövs inte lojalitet”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!