Spelet bakom värvningen av Patrik Berglund - nobbade flera NHL-klubbar(!)

Spelet bakom värvningen av Patrik Berglund – nobbade flera NHL-klubbar(!)

.

Patrik Berglund är klar för spel i Djurgården.
Men det saknades inte intresse från annat håll.
Enligt uppgifter nobbade stjärnan bland annat flera NHL-klubbar.

Djurgården stod för årets största SHL-bomb under tisdagen då man presenterade det – minst sagt! – meriterade nyförvärvet i Patrik Berglund.

Stjärnan har gjort över 700 NHL-matcher, men bröt sitt kontrakt med Buffalo Sabres i höstas på grund av ett sviktande välmående.

Nobbade NHL-klubbar

Sedan dess har flera SHL- och KHL-klubbar öppet visat intresse, men nu menar även journalisten Andy Strickland att flera NHL-klubbar var sugna.

”Flera klubbar visade ett konkret intresse, inklusive Edmonton och Vancouver”, skriver han på Twitter.

150110 St Louis Patrik Berglund under ishockeymatchen i NHL mellan St Louis Blues och Carolina Hurricanes den 10 januari 2015 i St Louis.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Så varför blev det Djurgården?

Klubbens sportchef, Joakim Eriksson, menar att partnerna samtalade för första gången för två månader sedan.

– Då var Patrik fortfarande i tankarna att han ska skulle se hur det blev free-agent marknaden där borta. Vi höll kontakten under maj och juni månad på lite olika sätt och vis. Längs resans gång har Patriks känsla vuxit för att spela i Djurgården kommande säsong, säger han till Hockeynews, och fortsätter:

– För två veckor sedan meddelade han till sin agent och de intressenter som fanns i Nordamerika att han fastnat för att han vill spela för Djurgården. Exakt vilka parametrar som är avgörande i det vill jag att Patrik svarar på.

”Oväsentligt nu”

Patrik Berglund förklarar sitt beslut om att välja Djurgården:

– Som lag, organisation och klubb, med deras fanbas har jag trott väldigt mycket på dem innan också. När jag väl bestämde mig för att jag skulle stanna kvar och spela i Sverige var de ett otroligt starkt alternativ redan från början. På den vägen gick det, säger han till Expressen.

160924 Sveriges Patrik Berglund lämnar Sveriges ishockeylandslags träning under dag 8 av World Cup of Hockey den 24 september 2016 i Toronto.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Och NHL-intresset är ingenting som Berglund tänker närmare på.

– Det är oväsentligt nu. Jag har bestämt mig och ”committat” till Djurgården, jag hade inte sajnat där om jag inte velat vara där. Det är klart att det fanns andra saker, men det är inte viktigt längre, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!