Smaskiga uppgifter: HV71 förbereder en riktig sillybomb i SHL – har gjort 299 matcher i NHL

Smaskiga uppgifter: HV71 förbereder en riktig sillybomb i SHL – har gjort 299 matcher i NHL

HV71 vill nu värva sig uppåt i tabellen.
Och de kan nu leverera en riktig sillybomb med NHL-meriter.
– Han finns med bland dem vi tittar på, svar ja, bekräftar sportchefen Kent Norberg till JP.

Nykomlingen HV71 gick in i säsongen som en rejäl utmanare efter det stora återtåget till SHL. Efter en säsong i HockeyAllsvenskan där man dominerade och studsade tillbaka snabbt trodde många att det skulle ge en rejäl skjuts in i nästa säsong.

HV71 jagar bomb

Men sedan blev det snabbt verklighet och återkomsten till SHL har varit svår för Jönköpingslaget. Efter 25 spelade omgångar är man fortsatt näst sist i tabellen med 30 poäng och har bara jumbon Malmö Redhawks efter sig.

Artikeln fortsätter efter bilden.

HV71, SHL
221203 HV71s Radan Lenc jublar med lagkamrater efter att han gjort 3-0 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Rögle den 3 december 2022 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0496

Nu vill HV71 agera på transfermarknaden och värva sig uppåt i SHL-tabellen. Och det finns en potentiell sillybomb när klubben spanar in den NHL-meriterade Nick Shore som en möjlig värvning, rapporterar SportExpressen.

LÄS MER: NHL-lagens okända kupp för att locka Börje Salming till Nordamerika – avslöjar allt om svenskens storhet

299 NHL-matcher

30-årige centern spelar just nu i schweiziska Ambri-Piotta men har en hel del NHL-matcher i bagaget. Sammanlagt har det blivit hela 299 matcher i världens bästa hockeyliga för lagen Los Angeles Kings, Ottawa Senators, Calgary Flames, Toronto Maple Leafs och Winnipeg Jets.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Nick Shore, NHL
Los Angeles Kings’ Nick Shore (21) is congratulated after scoring a goal against the Florida Panthers during the second period of an NHL hockey gameFriday, Feb. 9, 2018, in Sunrise, Fla. (AP Photo/Lynne Sladky)

Enligt uppgifter har HV-sportchefen Kent Norberg jagat Shore under en längre tid och försökt värva amerikanen i ett par veckors tid. Men den schweiziska klubben har varit hårda i förhandlingarna.

LÄS MER: Här gör 50-årige Jaromir Jagr sensationell comeback – håll i hatten när du får reda på hur det gick för ikonen

Kvällstidningen rapporterar ändå att en lösning kan komma inom kort och att allt kommer att avgöras inom några dagar. ”Nubben” bekräftar nu också intresset för Nick Shore.
– Han finns med bland dem vi tittar på, svar ja. Men det är inget kontrakt som är påskrivet ännu. En intressant spelare och vi letar center, så är det, säger Norberg till lokaltidningen JP.

Gillar du den här värvningen? Dela artikeln och säg din åsikt!