Smällen: Stortalangen kan lämna SHL-klubben – redan i sommar!

.

Eric Hjorth fick stora delar av den gångna säsongen förstörd av skador. 
Nu kommer smällen för Linköping: 
Den talangfulla backen kan spela juniorhockey i Nordamerika till hösten.

Eric Hjorth är en stortalang i svensk hockey, men väntar fortfarande på sin SHL-debut.

Kan lämna redan nu

Linköping tror mycket på backen, och debuten hade troligtvis kommit i fjol men 18-åringen fick då en knäskada som gjorde att han bara spelade fyra matcher på hela säsongen.

Trots det valdes han i den fjärde rundan av NHL-draften, av Columbus Blue Jackets.

Under veckan så är Hjorth på camp med NHL-laget, men tanken har hela tiden varit att han ska spela SHL med Linköping till hösten.

– Jag ska bara försöka göra det så bra som möjligt i klubblaget, och försöka vara och nosa på a-lagsspel. Jag vill ta det steg för steg, men jag har ingen brådska egentligen. Jag tar det i min takt, har han sagt till Hockeynews.

”Förväntar oss det”

Men i natt kom ett besked som kan göra att han är förlorad för Linköping.

Hjorth blev nämligen tingad i juniordraften i Nordamerika, vilket gör att han kan spela där till hösten.

Han valdes av laget Sarnia Sting, som spelar i OHL, redan i förstarundan vilket tyder på att de verkligen vill ha honom till hösten.

– Vi förväntar oss att han spelar för oss i september, säger Stings general manager Nick Sinclair till Owen Sound The Sun Time.

Nick Sinclair är full av beundran för Hjorth.

– Han flög lite under radarn den här säsongen i NHL-draften eftersom han var skadad och missade en stor del av året. Han är en kille med många fördelar, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);