Slog rekord med 81(!) poäng förra säsongen – nu är stekhete svensken klubblös!

.

Rasmus Ahlholm vann poängligan i Norge i överlägsen stil.
Nu är svensken klubblös.

Rasmus Ahlholm må kanske vara en doldis för den svenska hockeypubliken, men i Norge har hans insatser inte varit i skymundan.

Rekordnoteringen

Den gångna säsongen stod den 29-årige svensken för makalösa 81 poäng på 47 matcher för sitt Vålerenga, och han vann därmed poängligan i den norska ligan.

Men inte nog med det, poängnoteringen var dessutom den högsta i ligan på hela 22 år.

181023 Rasmus Ahlholm of Vålerenga during the GET-ligaen match between Vålerenga and Stavanger Oilers on October 23, 2018 in Oslo.
Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Men nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i klubben.

Trots att ett år återstod på hans kontrakt så meddelade klubben under måndagen att de går skilda vägar med forwarden.

Förnekat SHL-intresse

Var Ahlholm hamnar härnäst är oklart, men i en intervju med hockeysverige tidigare under året så var han tydlig med att han inte räknar med någon återkomst till Sverige.

– Nu är det väl mer Schweiz och Tyskland jag funderar på. Jag fyllde 29 här i januari och börjar bli lite till åren. Sen är det ganska bra betalt i de ligorna också, sa han då, och fortsatte:

– Så det kanske är lite mer det som lockar än Sverige, även om det hade varit kul att spela i SHL. Men jag hade nog inte gått till ett topplag i allsvenskan oavsett hur bra betalt det hade varit.

Ahlholm har inte spelat i Sverige sedan säsongen 2014/2015, då han representerade Huddinge i hockeyettan.

Högre än så har inte 29-åringen spelat i Sverige, då han de fyra senaste säsongerna spelat i Norge.

Dela för att berätta vad du tycker om det här! 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);