Slagskämpens son i blåsväder efter nattens tjuvsmäll: "Så fegt gjort"

Slagskämpens son i blåsväder efter nattens tjuvsmäll: ”Så fegt gjort”

I natt gjorde Max Domi sin första match i nya klubben Montreal Canadiens.
Det slutade med ett matchstraff, efter att han sänkt Floridas Aaron Ekblad med en tjuvsmäll.
– Det var fegt gjort, säger Floridas målvakt Roberto Luongo.

I somras blev den unge forwarden Max Domi bortbytt från Arizona till Montreal. Och i natt gjorde Domi debut i Bell Center, där pappa Tie Domi – en av ligans mest legendariska fighters – också satt på läktaren.

Åkte på matchstraff

Domi fick dock inte spela klart matchen, för i den tredje perioden åkte forwarden på ett matchstraff. Och scenerna som utspelade sig på isen påminde inte så lite om när pappa Tie var i farten.

Domi hamnade i bråk med Floridas back Aaron Ekblad och försökte få Panthers-stjärnan att kasta handskarna. Ekblad, som har en lång historia av hjärnskakningar, var dock inte intresserad av en fight. Det struntade Domi i, som kastade sin handske och slog Florida-spelaren blodig.

Kolla in det här:

Bara några timmar senare kom beskedet att ligan kommer att ha ett samtal med Domi, som därmed riskerar att bli avstängd.

Många fruktade att Ekblad hade drabbats av en ny hjärnskakning i samband med slaget mot ansiktet, men enligt Panthers så testades han negativ för hjärnskakning.

Spelarna i Florida var rejält upprörda över Domis uppträdande.
– Det var fegt gjort. Du behöver inte hålla på så där. Jag är säker på att ligan kommer ta upp det och vi i laget kommer definitivt inte att glömma, säger målvakten Roberto Luongo till Sportsnet.
– Du måste respektera dina motståndare och vill han inte gå en fight, så finns det ingen anledning att kasta handsken och slå honom i ansiktet utan anledning.

Sänkte Tuffe Uffe

Domi har varit avstängd för en liknande incident tidigare. Och pappa Tie hade en ännu längre historia av så kallade ”sucker punches”. Den mest omtalade är den på svenske backbjässen Ulf Samuelsson.

030919 Ishockey: Tie Domi, Toronto.
© Bildbyrån – 80193

Florida möter inte Montreal i grundserien förrän den 28:e december. Återstå att se hur långt minne Florida-spelarna har…

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/T6vOxZ6QSD8Ae6V8t9c9C_N4Um0lw3hHJCfuFnrTD8wPDjDrefyP0ZOy2FgMNzZq” aspect_ratio=”1:1″ /]