Skrällen: Förre SHL-talangen avslutar karriären – bara 25(!) år gammal: ”Det är inte kul längre”

Marcus Fornell var en stor talang och gjorde flera ungdomslandskamper för Sverige.
Nu avslutar han karriären, bara 25 år gammal.
”Slutar enkelt förklarat för att jag tycker inte det är kul längre”, skriver han på Instagram.

Marcus Fornell fostrades i talangfabriken Huddinge, men flyttade vid 16 års ålder till Linköping, där han gjorde bra ifrån sig i klubbens juniorlag. Fornell klättrade genom lagen hela vägen upp till seniorlaget, och redan under säsongen 2012/2013 fick han göra SHL-debut.

Avslutar karriären

Fornell fick även göra landskamper för såväl U18 som Juniorkronorna, men han lyckades aldrig slå sig in ordinarie i SHL. I stället blev det spel i Division 1, och bortsett från några matcher i Hockeyallsvenskan med Almtuna, AIK och Vita Hästen är det i den serien han spelat.

180110 AIK:s Marcus Fornell jublar efter att ha skjutit 3-0 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Karlskoga den 10 Januari 2018 i Stockholm. Foto: Olle Wande / Bildbyrån

Nu står det klart att han avslutar karriären. Trots att han de senaste säsongerna poängmässigt gjort det bra i Hockeyettan och Östersund så väljer han att lägga skridskorna på hyllan.

”Inte kul längre”

Det skriver han själv på Instagram.

”Det sköna med det hela är att det är mitt beslut och ingenting tvingar mig. Slutar enkelt förklarat för att jag tycker inte det är kul längre, känner inte drivet att bli bättre och poletten har trillat ner litegrann”, skriver han.

180215 Timrås Emil Berglund jagas av AIK:s Marcus Fornell under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Timrå den 15 Februari 2018 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Han skriver vidare:

”Utan hockeyn hade man aldrig träffat vissa människor som jag kommer ha med mig i resten av mitt liv. Så tack hockeyn. Utan hockeyn hade man aldrig upplevt dom platser i världen som man upplevt. Så tack hockeyn”.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!