Skrällen: Förre SHL-kvalhjälten återvänder till Sverige – klar för oväntade klubben

Här kommer en riktigt stark värvning inom svensk hockey.
Moras förre SHL-kvalhjälte Matt Bailey återvänder till Sverige.
Södertälje spänner musklerna och värvar nu kanadensaren.

Han lämnade Nordamerika för spel i Sverige i slutet av säsongen 2016/17 och gjorde succé direkt. Det började med 6 poäng på 7 matcher i HockeyAllsvenskan för att ta Mora till uppflyttningskval.

SHL-kvalhjälte

Sedan växlade prestigevärvningen Matt Bailey upp ännu mer och gjorde imponerande 9 poäng på 9 matcher i kvalspelet för att ta Mora till SHL igen. Kanadensaren följde med Mora upp och stannade i SHL två säsonger.

Matt Bailey, Mora
190126 Moras Matt Bailey under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Mora den 26 januari 2019 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Det blev dock inte alls någon succé i högstaserien då centern endast mäktade med 34 poäng på 93 SHL-matcher. Karriären gick sedan vidare till Tyskland och Ingolstadt när Mora degraderas till HockeyAllsvenskan igen.

Åter till Sverige

På tysk is blev det 25 poäng på 48 matcher senaste säsongen i ligan DEL. Men nu står det klart att Bailey återvänder till svensk hockey igen.

Men det blir inte till gamla klubben Mora. Utan till en konkurrent i HockeyAllsvenskan.

Matt Bailey, Mora
181219 Moras Michael Haga och Matt Bailey under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Mora den 19 december 2018 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

29-åringen har skrivit på ettårskontrakt med Södertälje. SSK spänner nu musklerna med en fin värvning till kommande säsong.

Matt Bailey har tidigare under karriären även gjort hela 135 AHL-matcher och 138 NCAA-matcher. Men det har inte blivit en enda NHL-match för kanadensaren.

LÄS MER: Jättevändningen: SHL-stjärnan skrev på för NHL-laget – men kan nu bli kvar i Sverige

Få våra nyhetsbrev!