Skrällbeskedet: Klassiska NHL-laget vill värva svenske storstjärnan efter succésäsongen: ”Ordentligt försök”

Ännu en succésäsong med Vancouver.
Nu omsvärmas Jacob Markström av rykten.
Enligt uppgifter jagas han nu av ett minst sagt klassiskt lag i NHL.

De senaste två åren har framför allt, när man pratar om Vancouver Canucks, handlat om Elias Pettersson. Svensken har gjort sina två första säsonger i NHL med bravur, och har snittat nästan en poäng per match under tiden i Nordamerika.

Gjort enorm succé

Men Pettersson är inte den ende svensk som gör stora avtryck i Canucks. Samtidigt har nämligen, lite i skymundan, Jacob Markström växt fram som en av NHL:s allra bästa målvakter.

181218 Goalkeeper Jacob Markström of Vancouver Canucks ahead of the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Svensken har utsetts till lagets MVP och blivit en riktig publikfavorit, och under sommarens slutspel bevisade han vilken otrolig klass han håller. Men han har samtidigt ett utgående kontrakt, och det är långt ifrån säkert att Canucks lyckas förlänga kontraktet.

”Ett ordentligt försök”

Men det saknar sannerligen inte intresse från andra klubbar för succémålvakten. Nu kommer uppgifter om att det klassiska laget Detroit Red Wings, som har en tydlig historia av viktiga svenskar i laget, är intresserade av en värvning.

190508 Elias Pettersson and goaltender Jacob Markström of Sweden at a practice session ahead of the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 8, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Enligt uppgifterna är man beredd att betala dyra pengar för att lösa ett kontrakt.

”Jag hör att Red Wings, om Markström inte förlänger med Canucks, kommer att göra ett ordentligt försök. Om de ger honom de 60 miljoner kronor per säsong som han kräver, så undrar jag hur det kommer påverka marknaden”, skriver journalisten Jason Gregor på Twitter.

LÄS MER: Oväntade bilderna: Domaren dyker upp på isen – mitt under SHL-lagets träning(!): ”Nyttigt för dem och mig”

Få våra nyhetsbrev!