Skräckskadan som skakar NHL i natt – superstjärnan fick lämna på bår: ”Obehagligaste jag varit med om”

Skräckskada i NHL i natt.
Storstjärnan John Tavares fick ett knä i ansiktet och obehagliga bilder utspelas.
– Jag blev illamående när jag såg det, säger motståndaren Corey Perry.

Toronto Maple Leafs dominerade i grundserien och räknas faktiskt, för första gången på många, många år, som en av favoriterna att ta hem hela Stanley Cup. I natt klev man in i slutspelet som jättefavorit i matchserien mot Montreal Canadiens – men det blev en skräll dirket.

Skräckskadan i natt

Montreal vann den jämna och täta matchen med 2-1, men efteråt så var det ändå inte resultatet som någon pratade om. I mitten av den första perioden var nämligen Maple Leafs-kaptenen John Tavares med om en olycka på isen som verkligen fick hela NHL att stanna upp.

Foto: Youtube

Storstjärnan fick en tackling av motståndaren Ben Chiarot, och i fallet så träffades han olyckligt av Canadiens-veteranen Corey Perrys knä, rakt in ansiktet. Tavares blev länge liggandes på isen, orörlig, och såg rejält omskakad och borta ut. Han bars senare ut på på bår och fördes till sjukhus.

”Blev illamående”

Efteråt var känslorna starka hos såväl Toronto som Montreal.

– Det mest obehagliga jag varit med om i en ishockeyarena. Det är svårt att ta sig igenom det, och våra spelare var oroliga, säger tränaren Sheldon Keefe.

Även Corey Perry, vars knä träffade olyckligt, var omskakad.

– Jag försökte hoppa över honom och olyckligt nog träffade knät… Jag vet inte vad jag annars hade kunnat göra. Jag hoppas han är okej. Jag kände mig helt ärligt illamående när jag såg det, och att det var han, säger han.

Foto: Youtube

Rapporterna i natt var dock positiva, då Tavares från sjukhuset var vid medvetande, kunde prata och röra alla kroppsdelar, och har således inte drabbats av något som ger allvarligare men. Men det är väldigt tveksamt om han spelar mer den här säsongen, med tanke på smällen mot huvudet.

Se händelsen här (varning för starka bilder):

https://www.youtube.com/watch?v=ShSkgGeMLrQ

LÄS MER: Robin Figrens oväntade utspel – efter att kompisen Dick Axelsson avslutat karriären: ”Lite orolig för det…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!