Skellefteå besegrade Färjestad i den första kvartsfinalen – efter storstjärnans överfall

Den första kvartsfinalmatchen mellan Färjestad och Skellefteå slutade med seger för bortalaget med 3-1.
Detta efter stor show av OS-kedjan med Oscar Möller, Joakim Lindström och Pär Lindholm.
Tillsammans låg de bakom två av tre mål för Skellefteå.

Skellefteå hade vunnit tre raka matcher mot Färjestad inför kvällens kvartsfinaldrabbning i Löfbergs Arena. Det började också allra bäst för gästerna som genom OS-kedjan med Oscar Möller, Pär Lindholm och Joakim Lindström gjorde både 1-0 och 2-0 i den första perioden. Den sistnämnda stod för ett mål och en assist i den första perioden – men forwarden skulle hamna i fokus av en helt annan anledning.

Stjärnans attack hamnade i centrum.

I slutet av den första perioden satte Lindström vid tekning in en crosschecking på Oskar Steen. Efter domarnas överläggning fick forwarden fem minuters utvisning och ett matchstraff.
– Det är riktigt idiotiskt av Jocke Lindström att sätta laget i den är situationen, säger Lena Sundqvist i C Mores sändning.

Färjestad lyckas reducera genom Fabian Zetterlund i mitten av den andra perioden, men bara 50 sekunder senare såg Skellefteå till att gå ifrån till 3-1. Bortalaget, med en storspelande Joni Ortio i målet, kunde hålla undan och tog därmed hem den första drabbningen lagen emellan.

”Gillar att möta dem”

Skellefteås finländske målvakt gjorde en stark insats i målet och räddade 32 av 33 skott.
– Vi fick en riktigt bra start med de två snabba målen. Vi släppte på gaspedalen efter det, säger matchhjälten Joni Ortio i C More.

Och fortsätter.
– Jag gillar att möta Färjestad. Det har varit så hela säsongen. De brukar skjuta mycket, säger Ortio i C More.

Men hemmalagets lagkapten Alexander Johansson var givetvis besviken efter slutsignalen.
– Som vi spelar just nu spelar vi Skellefteå i händerna. Vårt passningsspel måste upp, säger han.

Match två spelas i Skellefteå Kraft Arena på onsdag.