Självkritiken efter kvartsfinaldramat i hockey-VM: ”Vi kan inte hålla på så”

Tre Kronor fortsatte ta mängder av utvisningar i segermatchen mot Lettland.
Då manar Gustav Nyquist till självransakan.
– Vi kan inte sätta oss i de situationerna, säger han.

Tre Kronor vann med nöd och näppe mot Lettland i VM-kvartsfinalen. 3-2 satt långt inne men på lördag väntar trots dramatiken semifinal mot USA. Efterspelet skulle dock inte handla om prestationen i sig utan om någonting helt annat.

Återigen var domarna i fokus och förbundskapten Rikard Grönborg var riktigt upprörd.
– De har lite fuffens för sig och domarna faller för det. Det är synd att vi inte får spela hockey, sa Grönborg i TV3:s studio efter matchen.

ANNONSMånga svenskar kastar tusentals kronor i sjön – utan att veta om det. Samla lånen och få en ny bättre ränta med Zmarta.

”Han kan inte ha sett den”

Gustav Nyquist anser att flera av utvisningarna var billiga och håller med sin förbundskapten. Totalt blev det 10 utvisningsminuter för det svenska laget i kvartsfinalen och forwarden åkte på två av dem.
– Jag låser hans klubba och sen slår han sin egen tå i isen och faller. Jag kan verkligen inte förstå det. Domaren kan inte ha sett den och om han såg den är det ett felbeslut, säger Nyquist om situationen.

Anders Nilsson konstaterar även han att flera utvisningar kändes tveksamma men väljer istället att hylla laget.
– Vi får väl lite väl många emot oss, framför alt i andra perioden. Ska man ta något positivt av det så gör vårt boxplay återigen en väldigt bra match, säger han.

Nyquists självkritik: ”Kan inte hålla på så”

Samtidigt som Sverige drog på sig många utvisningar mot både Lettland och Ryssland har boxplay-enheterna varit stabila. Det svenska numerära underläget är det tredje bästa i turneringen med 85,71% och mot Lettland klarade man bland annat av ett långt 3-mot-5.

Även fast spelet med en man mindre har varit starkt måste laget ta mindre utvisningar, menar Nyquist. Han slår fast att laget måste rannsaka sig själva inför fortsättningen.
– Vi kan inte sätta oss i de situationerna där det ens är möjligt att de kan ta en utvisning på oss. Det är vi som måste bli bättre. Det blir för jobbigt, vi kan inte hålla på så, säger Nyquist och fortsätter:
– Vi får hitta en väg att se vad det är de andra lagen gör för att få utvisningar som inte vi får.

Semifinalen mot USA spelas på lördag klockan 15.15.

ANNONSDet gäller att vara smart med sin ekonomi. Därför jämför Zmarta över 20 olika banker och långivares villkor åt dig – helt kostnadsfritt. Kolla här vilken ränta du kan få.

LÄS MER: Allt om hockey-VM 2018!

Stora hotet mot Tre Kronor: Glödhete NHL-stjärnan skickade USA till semifinal

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);