SHL-toppklubben i avgörande möte med stjärnan – kan lämna trots stora succén: ”Finns stort intresse”

Per Åslunds framtid är fortfarande osäker.
Nu ska spelaren varit i ett möte med klubben.
– Gör man 41 poäng i SHL då finns det intresse, säger hans agent, Radek Hamr, till VF.

Per Åslund har varit Färjestad trogen i stort sett under hela karriären. Bortsett från en säsong i Tyskland under säsongen 2015/2016 så har han spelat i den värmländska klubben sedan 2007.

Enorma poängsuccén

Och han har gjort det med stor framgång – år efter år. Den gångna säsongen gjorde han, 33 år gammal, sin hittills poängbästa säsong med imponerande 41 poäng på 52 matcher.

200307 Färjestads Per Åslund jublar efter han gjort 3-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 7 mars 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Men han har samtidigt ett utgående kontrakt och var han spelar kommande säsong är fortfarande oklart. Färjestad har inte lyckats förlänga med succéspelaren – och det finns stort intresse för honom.

Bekräftar intresse

Det bekräftar hans agent, Radek Hamr.

– Gör man 41 poäng i SHL då finns det intresse, så mycket kan jag säga, säger han till VF.

191205 Färjestads Per Åslund under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Färjestad den 5 december 2019 i Malmö. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Men Färjestad har inte gett upp, och under tisdagen hölls ett möte mellan spelaren, agent och klubben, uppger VF.

– Jag vill inte kommentera det. Det enda jag kan säga är att vi fortsätter att ha bra samtal med Färjestad, säger Radek Hamr.

FBK fåordiga

Inte heller Färjestad vill kommentera mötet.

– Inga kommentarer. Men vi i Färjestad BK, allt från tränarna, till jag och Thomas Rhodin, vill att Per Åslund spelar i Färjestad nästa säsong, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!