SHL-succéspelarens otroliga resa – får nu chansen hos NHL-klubben(!)

.

2017 spelade han i Hockeyettan.
Mindre än två år senare har Christoffer Rifalk tagit sig ända till SHL.
Och nu ska succémålvakten även få sin stora chans i NHL-laget Calgary Flames.

Det har verkligen varit en otrolig resa för succémålvakten Christoffer Rifalk. 2017 inledde målvakten säsongen i Hockeyettan(!) med Kalix.

Klar för SHL-klubben

Därefter har han dominerat i målet för IK Oskarshamn i HockeyAllvenskan och klivit fram som kvalhjälte för att sensationellt ta klubben upp till SHL. Sedan blev succémålvakten Rifalk klar för storsatsande Rögle inför nästa säsong.

Christoffer Rifalk, Oskarshamn
190319 Oskarshamns målvakt Christoffer Rifalk under ishockeymatchen i Hockeyallsvenska finalen mellan AIK och Oskarshamn den 19 mars 2019 i Stockholm.
Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / Cop 234

Nu kommer nästa kapitel i framgångssagan. För mindre än två år sedan spel i Hockeyettan så ska Rifalk nu få chansen i NHL.

Får nu chansen i NHL

22-åringen har blivit inbjuden till Calgary Flames development camp för att visa upp sig. Rifalk är en av fem svenskar som blivit inbjudna av Flames till träningslägret.

Christoffer Rifalk, Oskarshamn
190408 Oskarshamns målvakt Christoffer Rifalk jublar efter ishockeymatchen i direktkval 7 till SHL mellan Timrå och Oskarshamn den 8 april 2019 i Timrå.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

De andra fyra svenskarna är Lucas Feuk, Johannes Kinnvall, Carl-Johan Lerby och Filip Sveningsson. De enda som inte är draftade av Flames är just Rifalk och Kinnvall.

Det ska bli mycket spännande att se hur Rifalk imponerar under campet. Efteråt väntar sedan spel med Rögle i SHL till hösten.

LÄS MER: Svenske stjärnan trejdad – här är nya NHL-klubben!

Bekräftat: Forwarden har gjort klart med ny klubb – bara timmar efter avskedet från SHL