SHL-stjärnan har redan lämnat Sverige – och öppnar nu för att inte komma tillbaka

Shane Harper har redan lämnat Sverige.
Nu öppnar han för att stanna i Nordamerika.
– Vi får se hur vi kommer att tänka som familj, säger han till Hockeypuls.

Shane Harper har precis avslutat sin andra säsong i SHL och Örebro. Amerikanen gjorde 28 poäng under sin debutsäsong, och i år bräckte han det med 29 poäng, trots att han bara hann med 50 matcher.

Redan lämnat

Harper har redan åkt tillbaka till Nordamerika efter den precis avslutade säsongen. Harper och hans fru väntar nämligen barn, och det beräknade förlossningsdatumet är den 27 mars.

190921 Örebros Shane Harper jublar efter att han gjort 3-3 under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Frölunda den 21 september 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Tanken var alltså att han skulle vara med där, och sedan återvända lagom till Örebros åttondelsfinal. Men i helgen kom beslutet att resterande del av säsongen ställs in.

”Inte ens funderat”

Vad som händer med Harper nu är alltså oklart, då han har ett utgående kontrakt med Örebro.

– Ärligt talat har jag inte ens börjat fundera på nästa år än. Jag har inte pratat med några lag här i USA och jag har inte startat processen med Örebro heller. Blir det Sverige nästa år är Örebro Hockey självklart förstavalet, jag har haft två fantastiska år där. Men vi får se hur vi kommer att tänka som familj. Det kommer nog ta ett tag med all den här galenskapen som pågår, och kanske är det bra att vi får lite extra tid på oss så att det blir rätt beslut, säger han till Hockeypuls.

191026 Örebros Shane Harper under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Örebro den 26 oktober 2019 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

NHL-mertierade Shane Harper, som även spelat i KHL, har tidigare varit öppen med att han hade uppskattat att vara närmare ”hemma”.

– in fru är från Upton i New York, så det hade varit skönt för alla att komma närmare hemma, speciellt när man har en nyfödd att ta hand om. Men man kan inte alltid välja precis det man vill i sportens värld, det är många parter inblandade. Mycket är fortfarande oklart inför nästa säsong, och ärligt talat har vi inte lagt så mycket tid på att fundera på det än, har han tidigare sagt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!