SHL-storklubbens mardrömsbesked – kan tappa båda storstjärnorna efter krisen: ”Strypt alla förhandlingar”

Coronakrisen slår hårt mot SHL-lagen.
Nu kan Djurgården tappa Dick Axelsson och Patrik Berglund.
– Vi har fått strypa alla förhandlingar och diskussioner tills vi vet mer, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Coronavirusets massiva spridning har fått stora konsekvenser på samhället. Och idrotten är inget undantag.

Förlorade intäkter

SHL tvingades ställa in sin säsong redan innan slutspelet ens hunnit dra igång, och det har i allra högsta grad påverkat klubbarnas ekonomi. De uteblivna intäkterna – framför allt från publiken – har slagit hårt.

191029 Djurgårdens Patrik Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 29 oktober 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Djurgården har tidigare, bland annat, gjort nedskärningar i ungdomsverksamheten, men flaggar nu även för att det kan påverka seniorlaget. Laget har flera stjärnor med utgående kontrakt – däribland Patrik Berglund och Dick Axelsson – och de kan bli svåra att förlänga med.

Kan tappa stjärnorna

Det menar sportchefen Joakim Eriksson.

– Det är spelare som vi har haft bra dialoger med och en målsättning att behålla. Men med tanke på att det är så mycket osäkerhet behäftat med hösten har vi fått strypa alla förhandlingar och diskussioner tills vi vet mer, säger han till DN.

Dick Axelsson, Djurgården
190423 Djurgårdens Dick Axelsson under final 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 23 april 2019 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Dick Axelsson har tidigare varit öppen med att han känner sig laddad för en ny säsong.

– Ofta är det i slutspelet som kroppen tar mest stryk, men i och med att det inte blev något slutspel i år känner jag mig riktigt fräsch. Jag är väldigt sugen på att köra en säsong till, har han sagt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!