SHL-storklubben kan tvingas bort från sin hemmaarena – med bara en månad kvar till premiären!

.

Frölunda står fortfarande utan arenaavtal till kommande säsong.
Med bara en månad till seriepremiären medger nu klubbens ordförande, Mats Grauers, till GT:
– Det är olyckligt, det har tagit alldeles för lång tid det här.

Frölunda har blivit en stormakt inom svensk ishockey och vann i våras sitt femte SM-guld.

Göteborgs-laget går in i kommande säsong som en av de givna guldfavoriterna, men med bara en månad kvar till premiären så har man en hel del kvar att lösa.

Står utan avtal

I våras gick klubbens tioåriga arenaavtal, angående användning av Scandinavium, med Got Event ut, och partnerna har ännu inte kommit överens om något nytt.

– Vår ambition har naturligtvis varit att vi skulle haft det klart nu. Vi vill ju veta vilka villkor vi har att förhålla oss till, men det har blivit knixigt att få till. I det stora hela finns det ändå en samsyn så vi har förhoppningar att efter vårt möte med Got Event till veckan kommit så pass långt att vi i alla fall har något klart för säsongen som kommer, säger Frölundas ordförande Mats Grauers till GT.

190413 Frölundas fans med flaggor vid introt innan semifinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Luleå 13 april 2019 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Enligt GT så är den största anledningen till att något avtal inte skrivits på att Frölunda vill ha en mer ”rörlig hyra”.

– Det är klart att vi vill ha en mer gynnsam hyra. Det är ju där alla förhandlingar till sist landar. Man kan prata om utvecklingar hit och dit, men till sist blir det ju alltid en fråga om kronor och ören. Vi får se vad vi kommer fram till på måndag, jag vill vara lite försiktig till dess, säger Grauers.

”Har inga alternativ”

Skulle parterna inte komma överens så får inte Frölunda spela i Scandinavium.

Man räknar alltså kallt med att lösa avtalet inom kort.

– Det är ju det som är lite olustigt. Vi har inga alternativ. Det är ju inte så att vi kan säga att vi åker till Jönköping och spelar. Så vi hamnar i obalans. Men jag vill inte tro att Got Event försöker få till en obalans, utan att vi kan hitta en lösning, säger Grauers.

Samuel Fagemo, Frölunda
190502 Frölundas Samuel Fagemo jublar med Chay Genoway efter sitt 0-1 mål under final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87927

Frölunda hade under den gångna säsongen högsta publiksnitt i SHL, med 7798 personer.

Tvåa på listan blev Djurgården, med över tusen personer färre i snitt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!