SHL-profilens jätteilska efter hårda straffet för domarkrocken(!): ”Jag är arg – det är ett skämt”

Almtunas Oscar Pentler stängs av efter att ha kolliderat med domaren.
Det får SHL-profilen Tony Mårtensson att fullständigt koka av ilska.
– Jag tycker det är ett skämt och jag är arg, säger han till Sportbladet.

Det var i fredags som Almtunas Oscar Pentler kolliderade med domaren under matchen mot Västerås. Han hävdar själv att det var en olyckshändelse och att han gör allt för att undvika krocken.

Hårda straffet

Men Disciplinnämnden är av en helt annan uppfattning och straffar nu 21-åringen hårt. De anser att Pentler har ”visat vårdslöshet och utsatt domaren för stor skaderisk” och väljer att stänga av forwarden för ”physical abuse of officials”.

Oscar Pentler, Almtuna
181116 Almtunas Oscar Pentler deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Almtuna den 16 november 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253

Då Almtuna har spelat klart för säsongen börjar avstängningen gälla från och med nästa säsong. Det inenbär att Pentler stängs av 10-26 september och tvingas även betala 2 000 kronor i böter.
”Det finns visserligen ingen anledning att dra slutsatsen att Oscar Pentler haft för avsikt att köra på domaren. Kollisionen är icke desto mindre helt hans ansvar”, skriver Disciplinnämnden i sin dom.

Profilens ilska

Avstängningen har väckt starka reaktioner runt om i hockey-Sverige där flera röster har höjts för att den är helt befängd. Almtunas sportchef och förre SHL-stjärnan Tony Mårtensson rasar mot domen och tycker att den är helt felaktig.

Tony Mårtensson, Almtuna
180926 Almtunas Tony Mårtensson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Vita hästen den 26 september 2018 i Uppsala. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253

Han tycker rent av att det är sorgligt.
– Jag tycker det är ett skämt och jag är arg. Alla som känner mig vet att jag blir det sällan, säger Mårtensson till Sportbladet.
– Pentler är inte en sådan spelare som gör sådant här avsiktligt och han försöker komma undan domaren. Hade han velat köra över domaren så hade han gjort det, men det är inte hans avsikt. Att disciplinnämnden får det till att han gör det med vilja är sorgligt. Tycker också att det är konstigt att domarna har möjlighet att kika på händelsen efter matchen, men fortfarande tar beslutet att anmäla killen.

”Otroligt fel”

40-åringen, som gjorde 329 poäng på 412 SHL-matcher och 239 poäng på 315 KHL-matcher, berättar även att Pentler inte mår bra efter den här domen.
– Han mår inte bra och vill inte förknippas med det här. I det här fallet så backar vi upp honom och vi i klubbledningen är ense, det är ett felaktigt beslut och jag förstår ingenting.

Tony Mårtensson vill förtydliga att han tycker att domerna i HockeyAllsvenskan håller en bra nivå annars. Även om han tycker att just det här fallet med Pentlers dom blev ”otroligt fel”.

Vad tycker du om domen? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Klubbikonens stenhårda ord mot hela HV71 – toksågar nu varenda spelare(!): ”Bara massa primadonnor”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!