SHL-profilens första ord – efter överraskande beslutet: ”Då blev jag väldigt tveksam”

Förra veckan kom det så överraskande beskedet.
Att Djurgården inte förlänger med tekniske sportchefen Thomas Johansson.
– Jag tycker det är jättetråkigt, säger han till Hockeynews.

Ända sedan 2015 har Djurgården kört stenhårt på två olika sportchefer. Joakim Eriksson har varit ansvarig för värvningar och kontrakt, medan Thomas Johansson har stått för den sportsliga utvecklingen i hela föreningen från ungdomslagen upp till A-laget.

Johansson har varit den som ritat upp den röda tråden i hur alla lagen inom Djurgården ska spela för att skapa en tydlig samhörighet och förbereda ungdomsspelare så bra som möjligt inför steget till A-laget. Men i förra veckan kom det så överraskande beskedet.

Nobbade klubbens förslag

Dif väljer att inte förlänga med Johansson och bara köra på en sportchef igen.
– Jag tycker det är jättetråkigt att Jenny (Silfverstrand, vd) och styrelsen inte valde at fortsätta på den inslagna vägen. Djurgården ville flytta det ansvar jag har haft i tre år och lägga det på Jocke och gå till det som var innan jag kom in med en sportchef. Jag skulle finnas med under det där och hjälpa till på junior- och ungdomssidan och bort från A-lagsverksamheten, säger han själv till Hockeynews.

Det var ett upplägg som 47-åringen inte alls kunde tänka sig.
– När den rollen presenterades för mig blev jag väldigt tveksam för är det någonting jag anser mig vara väldigt bra på och har spetskompetens i så är det hockey, säger Johansson till hockeysajten.

”Kan vara ett alternativ”

Nu är frågan vad som händer här näst. Johanssons kontrakt med Djurgården går ut under våren och han fortsätter gärna med den rollen han hade i Dif i en annan klubb. Eller tv-expert.
– Om jag får välja mellan att vara expert och hålla på med spelet så väljer jag att hålla på med spelet, men det kan ju vara så att det inte är någon som är intresserad eller tror på det här och då kanske expertrollen, om det dyker upp, skulle kunna vara ett alternativ, säger han till Hockeynews.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Leksandsikonen Christer Abris akut sjuk – berättar själv: ”Gubben lever!”

Avslöjat: Här är alla detaljer i dramatiska sista minuten-budet på Erik Karlsson

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);