SHL-profilen till sjukhus efter allvarlig olycka – får just nu specialistvård: "Det är hemskt"

SHL-profilen till sjukhus efter allvarlig olycka – får just nu specialistvård: ”Det är hemskt”

Leksands back Johan Fransson vårdas just nu på sjukhus.
Efter att ha varit med om en allvarlig olycka i helgen.
– Jag kan bekräfta att han skadat sig i en olycka i samband med en fritidsaktivitet och han har behövt specialistvård sedan dess, säger Franssons agent, Joakim Persson, till SportExpressen.

Det var i helgen som Johan Fransson drabbades av en allvarlig olycka i samband med en fritidsaktivitet. Leksandbacken vårdas just nu på sjukhus i Uppsala men kommer att flyttas till Falun under dagen.

Otäck olycka

Det är ännu oklart hur allvarlig skadan är men 36-åringen får specialistvård på sjukhuset, meddelar hans agent Joakim Persson.
– Han mår väl så bra man kan må efter en sådan olycka, säger Persson till SportExpressen.
– Jag kan bekräfta att han skadat sig i en olycka i samband med en fritidsaktivitet och han har behövt specialistvård sedan dess.

Johan Fransson, Leksand
201201 Leksands Johan Fransson under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Leksand den 1 december 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0083

Leksandtränaren Björn Hellkvist har varit i kontakt med Fransson under onsdagen och han bekräftar att det handlar om en trafikolycka.
– Han är lite chockad. Det är hemskt och tråkigt för Johan och hans familj. Jag lider med honom. Hockeyn blir en ganska liten värld när sådant händer, det finns större saker än ishockey, säger tränaren till Sportbladet.

”Viktigaste”

Under onsdagen publicerade Leksand ett pressmeddelande på sin officiella webbplats där de skriver att Fransson mår okej trots omständigheterna. Men att det fortfarande är för tidigt att säga hur mycket den här olyckan kommer att påverka hans hockeykarriär.
– Det är självklart tråkigt när någon drabbas av en olycka, men det verkar under omständigheterna vara tämligen okej med Johan. När något sådant här händer kommer såklart idrotten i andra hand, och det viktigaste för oss är självklart att Johan mår bra och tillfrisknar så snart som möjligt, säger Leksands general manager Thomas Johansson i pressmeddelandet.

Johan Fransson, Leksand
201027 Leksands Johan Fransson under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och HV71 den 27 oktober 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0016

Under karriären har Johan Fransson vunnit 1 OS-guld med Tre Kronor och 3 SM-silver i Sverige. Han har gjort hela 14 säsonger i SHL och sammanlagt 143 poäng på 529 matcher.

LÄS MER: Svenske NHL-stjärnan avslutar hockeykarriären – nu avslöjar han varför: ”Därför känns det rätt”

Få våra nyhetsbrev!