SHL-nyförvärvet åker till NHL-klubben - efter stora poängsuccén!

SHL-nyförvärvet åker till NHL-klubben – efter stora poängsuccén!

.

Johannes Kinnvall, 21, gjorde braksuccé i Timrå och värvades till HV71.
Nu är backtalangen inbjuden till NHL-kamp – som odraftad.
– Jag ska verkligen försöka ta vara på den här möjligheten, säger han till Aftonbladet.

Johannes Kinnvall slog igenom i Brynäs under säsongen 2016/2017, men hade svårt att ta en ordinarie tröja i laget och noterades under säsongen inte för en enda poäng.

Vann skytteligan

Sommaren 2017 flyttade han i stället till Timrå, där han blev en nyckelback då laget tog sig till SHL.

Den gångna säsongen var han en av lagets bästa spelare, och med sina tolv mål var han den back, tillsammans med Rögles Kodie Curran, som gjorde flest mål i serien.

Succén ledde till att HV71, efter att Timrå åkt ur serien, värvade Kinnvall.

Men nu kommer ett oväntat besked:

Åker på NHL-camp

Redan i sommar så har Johannes Kinnvall fått en inbjudan av NHL-laget Calgary Flames att delta i lagets camp.

– Det är en dröm, det är inget jag hade räknat med själv. Jag ser det som ett bevis på att jag har gjort något bra på plan som inneburit att de har fått upp ögonen för mig, säger Kinnvall till Aftonbladet.

190110 Timrås Johannes Kinnvall jublar efter 1-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Timrå den 10 januari 2019 i Växjö.
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Johannes Kinnvall draftades aldrig av något NHL-lag, men får nu alltså chansen att visa upp sig och spela sig till ett NHL-kontakt.

Totalt har det blivit 70 SHL-matcher för Kinnvall, där han svarat för 22 poäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);