SHL-legendaren Stephan "Lillis" Lundhs nya framtidsbesked: "Känner mig nöjd"

SHL-legendaren Stephan ”Lillis” Lundhs nya framtidsbesked: ”Känner mig nöjd”

22 säsonger som SHL-tränare.
Men nu är karriären över.
I senaste avsnittet av podcasten ”Släpp Sargen” meddelar Stephan ”Lillis” Lundh att det inte blir några fler tränarjobb.

Stephan ”Lillis” Lundh har varit SHL-ledare under 24 säsonger (22 som tränare). Den senaste tog slut för ett år sedan, när han stod i båset då HV71 degraderades till HockeyAllsvenskan.

”Den är över”

Efter det har det varit tyst kring 62-åringen. Det har inte spekulerats i några nya uppdrag och nu meddelar Lundh att tränarkarriären är över. För gott.
– Den är över, slår ”Lillis” fast i senaste avsnittet av podcasten ”Släpp Sargen”.

– Jag tycker det är jättekul att jobba med hockey, men jag känner också att jag haft en otrolig tur angående att få jobba med otroligt många bra människor. Jag tycker att jag haft en rolig och bra karriär. Det största drivet ligger i att vinna – och jag hade tyckt det vore riktigt jobbigt om jag inte hade vunnit. Jag har jobbat på alla nivåer och känner mig nöjd.

HV71, SHL
200121 HV71:s tränare Stephan Lundh under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 21 januari 2020 i Jönköping. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Lundh inledde sin tränarkarriär i Nacka utanför Stockholm för att sedan snabbt ta sig till Djurgården. Där blev det hela åtta säsonger, först som assisterande och sedan som huvudansvarig.

Tre SM-guld

Därefter blev det Malmö, sedan Frölunda och sedan även HV71. ”Lillis” har även haft flertalet uppdrag med Tre Kronor och juniorlandslag.

Det blev tre SM-guld under tiden i svenska högstaligan. Sista tränarjobbet blev alltså i HV71, men han har också agerat som rådgivare i Ungern.

Stephan Lundh, HV71
210309 HV71:s tränare Stephan Lundh under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Frölunda den 9 mars 2021 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0146

Någon form av rådgivare eller mentor är också något som Lundh kan tänka sig i framtiden. Han är inte redo att helt lämna hockeyn.

– Jag skulle säkert kunna göra nytta som bollplank åt tränare. Jag har kontrakt med några här och där, så någon roll hade man nog kunnat fylla, säger Lundh, som senaste året fungerat som mentor för juniorledarna i en ungersk klubb.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!