SHL-knallen: Succémålvakten lämnar nu Leksand – hit flyttar han

Han har gjort succé hos Leksand.
Men nu har Janne Juvonen bestämt sig för att lämna Dalarna.
Finländaren lämnar SHL efter säsongen för flytt till KHL, uppger Sportbladet.

Leksand har överraskat många den här SHL-säsongen och är på god väg mot SM-slutspel i vår. En av de stora anledningarna är succémålvakten Janne Juvonen.

Succé i Leksand

Men efter finländarens imponerande insatser för Leksand så är han nu förlorad för klubben. Efter stora genombrottet den här säsongen är 26-åringen klar för ny klubb till nästa säsong.

Janne Juvonen, Leksand
210225 Leksands målvakt Janne Juvonen under värmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 25 februari 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0049

Juvonen har bestämt sig för att flytta till KHL, avslöjar Sportbladet. Vilken KHL-klubb det handlar om är ännu inte offentliggjort men enligt uppgifter har Leksand redan börjat leta efter en ny förstemålvakt till kommande säsong.

Vann JVM-guld

Janne Juvonen slog igenom som en stortalang i unga år och vann JVM-guld med Finland 2013/14. Han draftades även av Nashville Predators och förväntningarna var stora på den unge burväktaren från Finland.

Janne Juvonen, Leksand
210220 Leksands målvakt Janne Juvonen efter ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Leksand den 20 februari 2021 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 / JB0039

Men som seniorspelare har det gått tyngre i karriären och han lämnade inte Finland förrän 2018 när flyttlasset oväntat nog gick till Österrike. Han återvände sedan till Norden väldigt snabbt och spel för Mora i SHL 2018/19.

Klar för KHL

När Leksand sedan gick upp till SHL gjorde Juvonen en högst känslig flytt till rivalen i Dalarna och det visar sig ha varit ett genidrag för karriären. Den här säsongen har han stått flest matcher av alla målvakter i SHL, tagit flest segrar och även blivit uttagen till finska landslaget.

Det har väckt stort intresse i KHL och Leksand har fått svårt att stå emot anbuden. Men det återstår att se vilken klubb som vunnit jakten på Leksands succémålvakt.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: NHL-klubbarna jagar svenskmålvakten – flera lag har hört av sig efter bara 8(!) NHL-matcher

Få våra nyhetsbrev!