SHL-klubbens tunga värvning – tar hem poängsprutan från KHL

Linus Videll är tillbaka i svensk hockey.
Den poängstarke forwarden återvänder till SHL efter nästan 10 år i KHL.

Linus Videll lämnade AIK och dåvarande Elitserien 2011/12. Sedan dess har den tidigare SSK-forwarden spelat i KHL. 35-åringen har representerat sju olika klubbar och levererat bra med poäng nästan varje säsong.

Presenterades i dag

Men nu har Videll gjort sitt utomlands. I alla fall för tillfället. För i dag presenterade Djurgården Linus Videll som sitt senaste nyförvärv.

– Vi är mycket glada över att Linus valt att flytta hem till Stockholm och Djurgården trots erbjudande om fortsatt KHL-spel. Linus har under de senaste åtta åren varit en toppspelare i KHL och har under de senaste tre säsongerna gjort sina kanske starkaste prestationer hittills i sin karriär, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

111013 Ishockey, Elitserien, Växjö – AIK: Linus Videll, AIK, jubel. © Bildbyran – 30688

Videll hade 9 mål och 27 assist för Barys Nur-Sultan den gångna säsongen. Lägg därtill ett mål och fyra assist på sex matcher i slutspelet.

”Vill vinna SM-guld”

– Jag vill bidra med poäng och hjälpa till att vinna matcher. Jag vill vara med och kämpa för att vinna SM-guld, säger Videll till Djurgårdens hemsida.

Kontraktet sträcker sig till 2023.

Få våra nyhetsbrev!