SHL-klubbens syrliga känga mot HV71 – hånen bara haglar inför nya säsongen: ”Lillebror…”

SHL-klubbens syrliga känga mot HV71 – hånen bara haglar inför nya säsongen: ”Lillebror…”

HV71 är tillbaka i SHL.
Då haglar hånen från Växjö Lakers.
”Vi välkomnar lillebror tillbaka”, skriver man.

Det var en rejäl skräll när HV71, under våren 2021, åkte ur SHL. Jönköpings-laget hade spelat i högstaserien sedan 1985, men efter en ångestfylld playoffserie mot Brynäs så åkte man alltså ur, för spel i Hockeyallsvenskan.

Tillbaka i SHL

Men sejouren där blev kortvarig. HV71 storsatsade och man var tydliga med att man skulle tillbaka direkt, och så blev det också. Det blev till sist inte särskilt spännande, och efter en finalserie mot Björklöven fick man fira spel i högstaligan igen.

220504 HV71:s Oliver Bohm jublar efter final sex i kvalet till SHL mellan Björklöven och HV71 den 4 maj 2022 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Och ett lag som tycks jubla över det är Växjö Lakers. Smålandslaget har kanske saknat att ha en lokalrival som HV, och när spelschemat nu släppts så passar Lakers på att håna sin rival friskt. Den första hemmamatchen för Växjö mot HV spelas den 17 december, och när man släppte biljetter till matchen så gjorde man det med ett rejält hån.

Hånet mot rivalen

Man skrev, bland annat, att ”gult är fult” i bilden på hemsidan, och dessutom:

”Lördagen den 17 december välkomnar vi lillebror HV71 tillbaka i VIDA Arena för Smålandsderby. Njut av härlig derbystämning med kamp på så väl isen som på läktaren”.

220414 HV71:s supportrar jublar efter semifinal fyra i Hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och HV71 den 14 april 2022 i Karlskoga. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Men lillebror-hånet föll inte bra hos HV-supportrarna. I stället var det många som valde att slå tillbaka på sociala medier.

”Haha ’lillebror’… HV är äldre, har fler guld, fler medlemmar, mer publik… fast vi är inte syskon. Växjö är möjligen kusinen från landet”, skriver en användare.

”Glöm inte att för drygt 10 år sedan så hejade dessutom de flesta i Växjö på Hv71”, skriver en annan.

LÄS MER: Stjärnans fantastiska hyllning till Mika Zibanejad – faller ut i gråt när svenskstjärnan kommer på tal