SHL-klubbens stora mardrömsbesked – prestigevärvningen missar resten av säsongen

Johan Alm värvades till Oskarshamn som en nyckelkugge.
Nu kommer mardrömsbeskedet:
Backen blir borta resten av säsongen med en korsbandsskada.

Oskarshamn har, efter en fin start på ligan, hamnat i en mardrömssvit under sin första SHL-säsong. Efter att ett tag, i början av hösten, toppat tabellen i SHL så ligger man nu nia.

Blir borta hela säsongen

Nykomlingen har bara lyckats ta en vinst på sina åtta senaste matcher. Nu kommer ytterligare ett blytungt besked.

191005 Oskarshamns Johan Alm deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Oskarshamn den 5 oktober 2019 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Lagkaptenen och nyförvärvet Johan Alm har skadat korsbandet – och missar hela säsongen, enligt HockeyNews.

”Efter undersökning har det visat sig att Johan ådragit sig en korsbandsskada och behöver opereras. Hur lång tid återhämtningen kommer att ta är svårt att bedöma men vi räknar med att han blir borta under en längre tid”, skriver klubben på sin hemsida. 

Skadades på träning

Skadan skedde på en träning inför förra veckans match mot Brynäs. Johan Alm värvades till Oskarshamn från Skellefteå och var tänkt som en nyckelkugge i laget.

190921 Oskarshamns Johan Alm blöder i ansiktet under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Djurgården den 21 september 2019 i Oskarshamn.
Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Han har varit lagkapten för Oskarshamn under inledningen av säsongen, och totalt stått för en poäng på tio matcher. I SHL har han totalt gjort 273 matcher, och 45 poäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!