SHL-klubbens nya besked – om publikfavoritens framtid: ”Så ligger det till”

Färjestad lyckades landa drömvärvningen.
Nu öppnar SHL-klubben upp om en annan publikfavorit.
– Jag ser positivt fram emot den dialogen, säger sportchefen Peter Jakobsson till VF.

Till slut lyckades Färjestad värva hem stjärnbacken Jesse Virtanen från KHL. En riktigt drömvärvning som FBK-fansen verkligen längtat efter.

FBK:s besked

Nu öppnar man upp för en annan publikfavorit också. Då klubbikonen Per Åslund går fortfarande utan kontrakt inför kommande säsongen.

Per Åslund, Färjestad
200307 Färjestads Per Åslund jublar efter han gjort 3-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 7 mars 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Men värvningen av Virtanen hindrar ändå inte Åslunds framtid i klubben.
– Nej, inte i dagsläget, säger sportchefen Peter Jakobsson till Värmlands Folkblad.

”Positiv dialog”

Färjestad har fortfarande en ledig forwardsplats i truppen och dörren hålls fortfarande öppen för Åslund. I början av juni meddelade agenten Radek Hamr att man inte var nära en lösning men FBK erkänner att man har fortsatt kontakt med Åslund.

Per Åslund, Färjestad, SHL
200222 Färjestads Per Åslund deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Färjestad den 22 februari 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Och han kan mycket väl bli den sista forwarden innan lagbygget spikas inför kommande säsong.
– Absolut. Vi är 13 forwards idag och vi har sagt att vi vill ha 14 forwards när vi drar igång. Vi kommer ha en fortsatt dialog i slutet på månaden, så ligger det till. Så jag ser positivt fram emot den dialogen, säger Jakobsson till lokaltidningen.

Senaste SHL-säsongen stod Per Åslund för imponerande 41 poäng på 52 matcher. Det var 33-åringens poängbästa säsong någonsin under karriären.

LÄS MER: Uppgifter: SHL-klubbens spännande värvning – succétalang direkt från Nordamerika

Få våra nyhetsbrev!