SHL-klubbens mardröm: Succébacken har skrivit på för NHL-laget

SHL-klubbens mardröm: Succébacken har skrivit på för NHL-laget

.

Jesper Sellgren kan vara förlorad för Luleå.
Succébacken har skrivit på för Carolina Hurricanes.
– Vi ser fram emot att vara med när han tar ytterligare steg i utvecklingen, säger Hurricanes GM Don Waddell.

Jesper Sellgren stod för ett riktigt fint genombrott i Luleå den gångna säsongen. 20-åringen, som fostrades i Modo och lämnade Ö-vik inför 2018/19, växte ut till en av Luleås främsta tvåvägsbackar.

Spelar AHL-slutspel

Sellgren hade 15 poäng på 52 matcher och dessutom sex poäng på 10 matcher i slutspelet. Han åkte efter SHL-säsongen till Nordamerika för att spela med Carolinas farmarlag Charlotte Checkers. Laget är nu framme i final i AHL, där man ställs mot Chicago Wolves.

190413 Luleås Jesper Sellgren under semifinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Luleå 13 april 2019 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

20-åringen har imponerat även där och har två mål på sju matcher. Hittills har backen spelat på ett tryout-kontrakt, men nu meddelar alltså Carolina att man signat ett så kallat ”entry-level”-kontrakt med svensken.

Luleås hopp står nu till att Carolina låter Sellgren fortsätta utvecklas i Sverige och SHL. Men det kan naturligtvis också bli så att han fortsätter karriären i Nordamerika, om Hurricanes tycker att han är redo.
Det skulle vara en rejäl smäll för Luleås lagbygge.