SHL-klubbens kontroversiella ändring – som delar hela hockey-Sverige just nu

Inför den kommande säsongen har Timrå flyttat på bortasektionen. Men nya bilder visar att fansen nästintill sitter i en bur.
Det får fans att både rasa – och hylla bygget.

För första gången sedan 2013 år är Timrå IK tillbaka i SHL. I sommar har klubben värvat in flera tunga pjäser i form av bland annat forwardsduon Mattias Guter och Rickard Palmberg samt målvakten Niklas Svedberg.

Men det är inte bara i laget som ombyggnationen är i full gång. Timrå gör även om på läktaren, en förändring som nu blivit en stor snackis i hockey-Sverige.

Burliknande sektion

För två månader sedan meddelade Timrå att man flyttar klubbens bortasektion i och med de nya regler och krav från Svenska Ishockeyförbundet som gäller i SHL.

Nästa säsong är bortasektionen placerad på andra sidan arenan från hemmaklacken – men nya bilder har fått bortafans att oroa sig. Bortasektionen har placerats längst upp i arenan i vad som liknar en bur, vilket har fått fans att rasa.

Vidrigt”, skriver en användare.
Bland det sjukaste man sett”, fyller en annan i.
Pinsamt”, konstaterar en tredje.

Blandade känslor

SHL:s regler säger att det längst ner på bortasektionen måste finnas ett skydd ut mot isen högre än 120 centimeter. Timrå har valt ett plexiglas med höjden 150 centimeter för ”bortasupportrarnas egna säkerhet”, skriver klubben på hemsidan.

Många anser att den burliknande sektionen är en usel idé. Men andra tycker sektionen inte är mycket att vara upprörd över.

”Ser inte problemet. Kan någon förklara för mig vad ni är så arga på?”, skriver en användare på Twitter
”100% rätt beslut”, skriver en annan.

Sportbibeln har sökt Timrås ordförande Lars Backlund.

Vad tycker du om Timrås nya bortasektion? Lämna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!

LÄS MER: Fansens ilska mot SHL-storstjärnan – efter infekterade övergången: ”Sårade mig”

Officiellt: Forwardstalangen skriver på för NHL-svenskklubben – och får topplön